palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

NoGoulasch 2010 pályázat

nogoulasch 2010 pályázatA Boulevardésbrezsnyev Közép-Európai Kortárs Társadalomművészetet Támogató Közhasznú Alapítvány pályázatot hirdet kortárs művészek számára a NO PUSZTA, NO GOULASCH „Art for Souvenir” elnevezésű projektjében való részvételre. A pályázat célja: A projekt kísérletet tesz a kortárs magyar művészet népszerűsítésére, terjesztésére, illetve lehetőséget nyújt művészek számára saját tevékenységük promotálására. Fontosnak tartjuk, hogy a hazánkba látogató külföldiek ne csak sztereotip „magyarságképekkel” térjenek haza valamint, hogy megismerjék izgalmas és értékes oldalát is hazánknak, és hazavigyék pezsgő kulturális és művészeti életünk egyes kézzelfogható darabjait.


A pályázók feladatai:

Eladásra szánt, kis méretű de maximum 60×40 cm méretű alkotásokat hozni maximum 3 db-ot a galériába (Király u. 39). Festmények, fotók, szobrok, plasztikák, kollázsok, iparművészeti tárgyak, egyedi tervezésű pólók stb. …
A beadott alkotások vételi árának kialakítása a Boulevardésbrezsnyev Galériát működtető Alapítvány és az alkotó közös megegyezésének eredménye, ettől a későbbiekben eltérni nem lehet. Az eladási ár 50%-a művészt, 50%-a az Alapítványt illeti. Az Alapítványnak számlával rendelkező művészektől áll módjában alkotást átvenni. Akinek nincs számlaadási lehetősége, azzal az Alapítvány adásvételi szerződést köt. Az alkotók az el nem adott alkotásaikat a projekt lezárása után, október 21. és 27. között vihetik el. Amennyiben a művészek nem viszik el műveiket 30 napon belül, azok automatikusan az Alapítvány gyűjteményébe kerülnek. A művek beadása augusztus 23-tól szeptember 6-ig történik. A galéria-bolt minden nap 10-21 óráig tart nyitva, az „eladók” maguk a kiállító művészek és más önkéntesek.

A pályázaton való részvétel feltételei:
A projektben résztvevőktől elvárjuk az aktív közreműködést. A projekt sikerességéhez elengedhetetlen, hogy az alkotó is aktívan részt vegyen annak minél szélesebb körben való ismertté tételében, pl.: szórólaptervezés/készítés, terjesztés saját fórumokon (közösségi oldalak, linkcsere, email, internetes portálokon való közzététel stb. stb.).

A beadáskor csatolandó anyagok:

  1. Fotó és leírás a beadásra szánt anyagról/anyagokról.
  2. Szakmai önéletrajz, lehetőség szerint több nyelvre lefordítva.
  3. Digitális portfolió cd-n vagy dvd-n. Amennyiben az alkotó több példányt ad be, azt a vásárlók magukkal vihetik, így könnyebben tájékozódhatnak az adott művész munkásságáról.

Az alkotók a beadott munkákról átvételi elismervényt kapnak.

Opció:
Minden alkotónak lehetőséget biztosítunk egy általa kitalált és egyeztetett akciónak a galériában történő lebonyolítására, amikor is saját tevékenységét célkitűzéseit egyaránt népszerűsítheti. Kérünk egy leírást az alkotó által tervezett művészeti akcióról, happeningről annak időpontjáról, amely egy személyes egyeztetést követően válik véglegessé.

A pályázat benyújtásának módja:
Személyesen augusztus 23-tól szeptember 6-ig a Boulevardésbrezsnyev Galériában
1074 Király utca 39-ben, hétköznap 10-20 óra között.

A pályázat elbírálása:
A pályázati anyagok elbírálását a Boulevardésbrezsnyev Alapítvány kurátorai végzik. A munkák átvétele nem garantálja a kiállításukat is. Arról, hogy a munkák részt vesznek e ténylegesen a projektben, a leadástól számított 3 napon belül értesítést küldünk.
További információkérés, egyeztetés a nogoulasch@gmail.com címen lehetséges, vagy telefonon:
Önkéntességről, adminisztratív kérdésekről: Molnár Tímeával: 30 305 1312
Sajtóról, rendezvényekről: Szabó Viktóriával, a 30 695 3547
A pályázatokkal kapcsolatban: Pester Annával, a 70 612 1328- as számon.

Fontosnak tartjuk, hogy a hazánkba látogató külföldiek ne csak sztereotip magyarságképekkel térjenek haza valamint, hogy megismerjék egy eddig kevésbé ismert, ennek ellenére izgalmas és értékes oldalát is hazánknak, és hazavigyék pezsgő kulturális és művészeti életünk egyes kézzelfogható darabjait.
Boulevardésbrezsnyev Alapítvány
Victora Zsolt