palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Norvég Civil Alap pályázatai

Az Ökotárs Alapítvány az Autonómia Alapítvánnyal, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvánnyal és a Kárpátok Alapítvány-Magyarországgal együttműködve pályázatot hirdetett az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus Civil Támogatási Alapjának keretében magyarországi civil szervezetek támogatására az alábbi négy témakörben.
•    környezetvédelem és fenntartható fejlődés;
•    civil szervezetek kapacitásfejlesztése;
•    szociális kohézió, gyermek esélyeinek növelése és egészségvédelem;
•    kulturális örökség védelem.Ebben a körben csak kisprojekt kategóriában lehet pályázni, legfejlebb 12 hónap időtartamú projektekre; az elnyerhető összeg minimum 5 000, maximum 25 000 euró.
Egy szervezet főpályázóként csak egy pályázatot nyújthat be. Az NTCA első körében támogatást nyert szervezetek már nem pályázhatnak.
A pályázó szervezetnek a teljes költségvetés legalább 10%-át kell önrészként biztosítania, ami lehet részben természetbeni hozzájárulás is, az elszámolható költségek legfeljebb 8%-áig.
Pályázni a www.norvegcivilalap.hu űrlapkitöltő programján keresztül lehet, a pályázati adatlap és költségvetési táblázat kitöltésével, a szintén ott található útmutató szerint. Ezeken kívül más kötelezően benyújtandó dokumentum nincs.
Benyújtási határidő: 2009. április 1.
(Forrás: Norvég civil Alap)