palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Norvég Civil Alap pályázati eredmények-második kör

ncta_logoA Norvég Civil Támogatási Alap négy témakörének értékelő bizottságai befejezték a pályázatok elbírálását, és meghozták a támogatási döntést. (Az üléseken megfigyelőként Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Norvég Nagykövetség képviselője is jelen volt.) Ennek alapján a benyújtott összesen 875 pályázatból 86 részesül 1 552 775 euró támogatásban.
A támogatott szervezeteket a lebonyolító alapítványok munkatársai a szerződéskötés részleteinek egyeztetése végett július elején egyenként fogják keresni. A nem támogatott szervezetek június 30-ig bezárólag részletes indoklást tartalmazó értesítést kapnak e-mailen.

Az értékelés és a döntés során a bizottságok kizárólag a pályázati felhívásban megfogalmazott szempontokra – különös tekintettel a pályázati alapelvekre és az egyes témakörök prioritásaira – támaszkodtak, a beadott pályázatokat erősségeik és gyengeségeik alapján rangsorolták. Ahogy tavaly, idén is nagy hangsúlyt fektettünk az összeférhetetlenségi szabályok betartására.

Mint az a támogatásra odaítélt összegből kitűnik, az értékelő bizottságok nem használták ki maradéktalanul a rendelkezésre álló keretösszeget, mivel nem volt célunk gyengébbnek ítélt vagy a program célkitűzéseihez és alapelveihez nem teljesen illeszkedő pályázatok támogatása csak azért, hogy minél több pénzt elköltsünk. A donor országok valamint a Finanszírozási Mechanizmus Iroda döntése alapján ugyanis a Norvég Civil Támogatási Alap kiegészítő forrásokban részesül – ezek a mostani maradványösszeggel együtt lehetővé teszik egy harmadik pályázati kör meghirdetését, várhatóan az ősz folyamán. Az új kiírásról minden információt megtalálhatnak majd a weboldalunkon, illetve minden a honlapon regisztrált érdeklődőt értesíteni fogunk.

Támogatottak listája: ncta_masodik_kor_tamogatott_projektek