palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Norvég népmese rajzpályázat

norveg nepmese pályázatA „BARANGOLÁSOK NORVÉGIÁBAN” rendezvénysorozat keretében a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft. Kulturális Irodája NORVÉG NÉPMESE RAJZPÁLYÁZATOT hirdet általános iskolás gyerekek részére. A norvég népmesék kitűnően adják vissza az ország földrajzának és élővilágának jellegzetességeit, általuk megismerkedhetünk az ott élő emberekkel, a norvég mesék misztikus lényeivel. Pályázatunkkal szeretnénk bevezetni a magyar gyerekeket a trollok földjének varázslatos világába.

A Móra Ferenc Könyvkiadó gondozásában megjelent Háncsvirág című norvég népmesegyűjteményben olvasható mesék közül az alábbiakból lehet témát választani:
– Az oroszlán, a sólyom és a hangya
– A cserfes királylány
– Amikor a gazda volt a gazdaasszony

A pályaművek bármilyen technikával A/4-es méretben készülhetnek.

A pályázatokat a következő címre várjuk: Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Iroda, Békéscsaba, Kiss Ernő u.3. Pf.: 138.

Beküldési határidő: 2009. szeptember 25.

Jelentkezési lap

A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokból kiállítást rendezünk a Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Irodája által szervezett „Barangolások Norvégiában” rendezvényen, a Békés Megyei Tudásház és Könyvtárban. A kiállításra került gyerekek emléklapot kapnak, a díjazottak oklevélben és könyvjutalomban részesülnek.

Ennek pontos programjáról a http://kultura.ibsen.hu oldalon tájékozódhatnak, illetve minden nevezőt e-mail-ben is értesítünk.

További információ kérhető:
Fiedler Nikoletta, telefon: 20/4022-055, mail: fiedler@ibsen.hu Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

Miért éppen Norvégia?

Békés Megye Képviselő-testülete a Norvég Alap támogatásával Ibsen Palota néven egy új művészeti, kulturális és oktatási központot hoz létre a Békés Megyei Jókai Színház mellett található, felújításra szoruló műemlék épületben Ezért a kulturális iroda Békés Megye Képviselő-testülete megbízásából rendszeresen szervez Norvégiához kötődő rendezvényeket, azért, hogy az itt élők megismerhessék Norvégiát, az ott élő emberek szokásait.

Támogatók:

– Békés Megye Önkormányzata
– Móra Könyvkiadó
– Békés Megyei Hírlap
– Békés Megyei Jókai Színház

Forrás: http://kultura.ibsen.hu