palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Rajzpályázat a szegénységről-pályázat diákoknak

mszeh pályázatA Magyar Szegénységellenes Hálózat rajzpályázatot hirdet 5-12. évfolyamos fiatalok számára a 2010 – a Szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve naptárába kerülő művek elkészítésére. Kedves Gyerekek, Fiatalok! Rajzoljátok le, mi jut eszetekbe a szegénységről? Mit gondoltok, mit tehettek Ti magatok a szegénység ellen? Mit tehetnek ellene családtagjaitok, barátaitok, a környezetetekben élő gyerekek és felnőttek? Kérjük, hogy adjatok címet is a rajzotoknak, amiből kiderül, hogy mi az az „üzenet” vagy gondolat, ami a képeteken megjelenik. Bármilyen grafikai technikával (rajz, festés, montázs stb.) előállított A4-es méretű művel pályázhattok. Mozgassátok meg a fantáziátokat! Tegyetek ezzel a szegénység ellen! A beérkező rajzok közül a legjobbat értékes ajándékkal díjazzuk.  További 51 rajzot beválogatunk a 2010-es évre készülő naptárunkba.


A Magyar Szegénységellenes Hálózat (továbbiakban: Hálózat) a Szociális és Munkaügyi Minisztériummal együttműködve rajzpályázatot hirdet a 2010 – a Szegénység és társadalmi kirekesztés elleni európai év kommunikációjának előkészítéseként. A pályázatra beérkező rajzok közül választjuk ki azt az 52 legjobbat, amelyek az év naptárjában megjelennek.

A 2010-es európai év céljai alapvetően a szegénységben élők méltóságteljes élethez és társadalmi szerepvállaláshoz való jogának elismerése, az összetartó társadalom megteremtésének elősegítése annak tudatosításával, hogy mindenki javát szolgálja, ha sikerül leküzdeni a szegénységet és senki sem szorul a társadalom peremére.

Pályázhatnak:
a közoktatásban 5-12. évfolyamon tanulók, akár közös művekkel is.

A rajzot, festményt, illetve a hozzá kapcsolódó szöveges üzenetet a Magyar Szegénységellenes Hálózat 1094 Budapest Liliom utca 8. címére várjuk 2009. október 5. postára adási határidővel. A művek eredetijeit postán kérjük elküldeni fenti címre. Kérjük, beszkennelve, elektronikus másolatban is juttassák el a pályázatokat, valamint a kísérő elektronikus levélben (e-mailben) a szöveges üzenetet, szintén október 5-éig a naptar2010@hapn.hu címre.

A postai borítékon, a művek hátoldalán, valamint a kísérő elektronikus levélben írják meg a következőket:

 • az alkotó(k) neve, életkora, lakcíme és e-mail címe vagy telefonszáma
 • az alkotók segítője/segítői, felkészítője/felkészítői (tanár, szülő stb.) neve, címe, e-mail címe és/vagy telefonszáma
 • amennyiben releváns, az iskola vagy más támogató szervezet neve, címe, e-mail címe

A beérkezett pályaműveket bíráló bizottság tagjai közé felkérünk:

 • egy szegénységben élő felnőttet a Hálózat tagjai, önkéntesei közül;
 • egy szegénységben élő, a Hálózattal kapcsolatban álló gyereket;
 • egy grafikus szakembert, a naptár művészeti vezetőjét;
 • egy szociálpolitikus szakembert;
 • egyet a naptár megjelenését támogató piaci cégek vagy állami szereplők képviselői közül és
 • egy újságírót.

Az év naptára kétféle formátumban készül:

 • 52+1 lapos asztali naptár, oldalanként egy héttel, egy képpel és egy üzenettel.
 • 12+1 lapos, laponként egy hónapot, valamint egy képet és egy mondatos szöveges „üzenetet” tartalmazó, borítólapos falinaptár;

Az első helyezettet értékes ajándékkal díjazzuk és műve az asztali és a falinaptár címlapjára kerül. A naptárak eljutnak a hazai és uniós parlament képviselőihez, a civil és piaci szektor, a kormányzat és az államigazgatás szereplőihez, idehaza és az Európai Unióban egyaránt.

A beküldött műveket megőrizzük, de nem küldjük vissza! A pályázatok beküldése egyben hozzájárulást jelent ahhoz, hogy a Hálózat az alkotásokat az alkotók nevének feltűntetésével a 2010-es naptárakhoz, valamint a későbbiekben egyéb célokra felhasználja.

Forrás: http://www.hapn.hu/