palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Novella író pályázat

muemlekek nemzeti gondnoksaga pályázatNovella író pályázat fiataloknak a „péceli Ráday-kastély irodalmi kastély” Parnasszus sorozatában. A Műemlékek Nemzeti Gondnoksága, a Magyar Irodalmi Hagyományápolók Országos Egyesülete és a Mikszáth Társaság novella író pályázatot hirdet a Novella Éve alkalmából Magyar Irodalomtörténeti Társaság Szépírói Tagozata, a Fáy Társaság, a Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. és Pécel Város Önkormányzata támogatásával.


A pályázatot a novella nagymestere, a száz éve meghalt Mikszáth Kálmán és a magyar novella úttörője, Fáy András tiszteletére hirdetjük meg, akiről éppen Mikszáth írta a következőket: „ha Széchenyi nincs, őt illeti a ,legnagyobb magyar’ titulusa, ha Deák nincs, ő nevezhető a ,haza bölcsének’ – így azonban maradt végig a ,nemzet mindenese’.”
Az eredményhirdetésre Fáy András szűkebb pátriájában, Pécelen, a Ráday-kastélyban, a magyar irodalom- és művelődéstörténet kitüntetett színhelyén kerül sor.

A pályázattal az a célunk, hogy az ifjúság körében népszerűsítsük a novella műfaját és teret nyissunk a jövő jeles karcolat íróinak, novellistáinak.

Pályázati feltételek

  • A pályázatot szabad témában, diák (14-18 éves) és ifjúsági (19-24 éves) kategóriában hirdetjük meg.
  • Terjedelmi korlátok: művenként legfeljebb 8-10 oldal, maximum 35 ezer leütés lehet. A terjedelmi korlát túllépése automatikus kizárást von maga után.

A pályaműveket papíron és digitális formában is várjuk az alábbi címre:

Műemlékek Nemzeti Gondnoksága, 1014 Budapest, Dísz tér 15.   és a következő e-mail címre: novella@mag.hu

Kérjük, hogy a borítékra írják rá és az e-mail tárgyának tüntessék fel: Novella pályázat!

A pályamunkák beküldési határideje: 2010. szeptember 20.

Kapcsolat: D. Barabás Mária, Műemlékek Nemzeti Gondnoksága

E-mail: novella@mag.hu ; Tel.:  (+36-1) 202-6288 ; Web: www.nemzetimuemlek.hu

Díjazás:
A legsikeresebb pályaműveket irodalmi folyóiratokban jelentetjük meg, a kategóriák nyertesei kastélyainkban hétvégi szálláshelyeket és értékes tárgynyereményeket nyernek.
A zsűri tagjait a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága, a Magyar Irodalmi Hagyományápolók Országos Egyesülete, a Mikszáth Társaság és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Szépírói Tagozata delegálja.

Eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadás: 2010. október 10-én, Pécelen, a Ráday-kastély dísztermében.