palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

ÖKO-forgatókönyvírót keresünk! pályázat

okopannon palyazatAföldetnemapáinktólörököltükhanemunokáinktólkaptukkölcsön
Ésbizonymárahuszonötödikórábanvagyunk
valamitmuszájtennünkaglobálisfelmelegedésellen
mostmár a bolygónk sorsa a tét…

Ha egyetértesz, de úgy érzed, a nagy szavak ideje lejárt, és a megkopott frázisokra már senki sem figyel – lehet, hogy neked van igazad. Lehet ezt másképp is. Például ha Te írod a forgatókönyvet.

Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. és annak két lábbal a Földön járó színtársulata, a Kacskaringók Virtustársulat forgatókönyvírókat keres. A szervezők várják mindazok jelentkezését, akik úgy gondolják, szlogenek, jelszavak nélkül is lehet beszélni a Földet érintő környezetvédelmi kérdésekről.

Pályázzatok egy olyan egyfelvonásos jelenettel, amely közhelyek nélkül, életszerűen mutat be egy környezeti problémát!

A pályázat díjai

  • A legjobb jelenetet beküldő osztályok részt vehetnek a Mi van? című interaktív drámaelőadáson, amelyet a Kacskaringók Virtustársulat hoz el iskolájukba az őszi félévben.
  • A Mi van? című produkció érdekessége, hogy történetét a társulat színészei és a diákközönség együtt alakítják és beszélik meg. A színészek vállalják, hogy az előadás alatti beszélgetéseken a beküldött nyertes jeleneteket is együtt dolgozzák fel a diákokkal: természetesen minden egyes osztállyal azt, amelyet ők írtak. Az előadás ajánlója itt megtekinthető.
  • A legjobb három jelenetet beküldő osztály ott lehet a Beugró című MTV produkció tévés felvételén. Számukra az utazást is biztosítjuk a programra.

A pályázat tárgya
A pályázat tárgya egy egyfelvonásos jelenet. A történet egy hétköznapi szituációt mutasson be, melynek középpontjában egy környezetvédelmi probléma áll – pl. szemetelés, levegő- és vízszennyezés stb. A jelenet közhelyektől mentesen, érthetően és meggyőzően szóljon az olvasóhoz, nézőhöz a probléma súlyosságáról, megoldásáról. (Főhőse lehet például egy fiatal, aki különösen ötletes, frappáns módon, akár humorral igyekszik rávenni barátait, rokonait vagy az utca emberét, hogy jobban vigyázzon környezetére.)

Részvételi feltételek

A pályázaton osztályok vagy összeszokott csapatok vehetnek részt. Négy évfolyamos középiskolákból 1-3. osztályosok, hat vagy nyolc évfolyamos intézetekből 9-11. osztályosok jelentkezését várjuk. Egy iskolából több csapat vagy osztály is pályázhat, de ugyanaz az iskola legfeljebb két előadást nyerhet (egy-egy előadáson maximum 40 fő vehet részt).

Minden csapat vagy osztály vonjon be a munkába egy felkészítő tanárt is.

Pályázás módja

A jeleneteket word formátumban kérjük leadni. Terjedelmük – 11-es betűmérettel és szimpla sortávval számolva – legfeljebb három oldal lehet. Az anyagot elektronikus formában kérjük eljuttatni az alábbi e-mail címre: forgatokonyv@okopannon.hu

Az e-maliben szerepeljen a felkészítő tanár (és ha van, a csapat diákvezetőjének) neve, mobiltelefonszáma.

A pályázat zsűrije

A beküldött pályázati anyagokat a Kacskaringó Virtustársulat színészei és az ÖKO-Pannon vezetői bírálják el.

Beküldési határidő
A jelenetek beküldésének határideje 2009. november 4.

Eredményhirdetés
A nyertes pályázatok névsorát 2009. november 12-ig tesszük közzé az ÖKO-Pannon honlapján, de a csapatok vezetőit telefonon és e-mailen is értesítjük.

Bővebb információ
ÖKO-Pannon Nonprofit Kft.
06-1/383-9305 / 2-es mellék

További pályázati feltételek

  1. A pályázók a pályázatra történő jelentkezéssel annak feltételeit elfogadják.
  2. A pályázaton való részvétel ingyenes.
  3. A zsűri döntését a pályázók elfogadják, azzal kapcsolatban semmilyen kifogás nem támasztható.
  4. Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. fenntartja a jogot, hogy a nyertes jeleneteket a www.okopannon.hu oldalon közzétegye.

A pályázat lebonyolításában az ÖKO-Pannon partnere a Noguchi Porter Novelli kommunikációs ügynökség.

Forrás: Öko-Pannon