palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

ILLÚZIÓ-a MODART Öltözék terv pályázata 2009

modartA MODART Művészeti és Divatiskola valamint partneriskolája, a párizsi Mod’Art International nyilvános pályázatot hirdet „ILLÚZIÓ” címmel. Várjuk az erre a témára készült Öltözék terveket.
Olyan ruha/öltözék terveket várunk, amely megfelel a pályázat témájának, az aktuális trendnek, a hordhatóság kívánalmainak és a francia stílusnak.


PÁLYÁZATI FELTÉTELEK
A pályázaton középiskolások és pályakezdő kreatív fiatalok neves szakmai zsűri előtt mutathatják be tudásukat. A pályázaton 17 és 30 év közötti személy vehet részt, aki legalább alapfokon beszél angolul vagy franciául.

A pályázaton kizárólag saját munkákkal lehet részt venni, amelyek más pályázatokon, az interneten vagy nyomtatásban még nem jelentek meg. Egy személy maximum 3 pályamunkával (kollekcióval) jelentkezhet.

A pályázó vállalja a pályázat költségeit.

A pályázati munka a pályázó tulajdona. A tovább nem jutott pályázók pályamunkáikat az eredményhirdetés után átvehetik a Modart Művészeti és Divatiskola titkárságán. A 15 döntős pályázó vállalja, hogy a saját, a zsűri által kiválasztott öltözékét megvalósítja és időben eljuttatja a pályázat helyszínére. Késői leadás a pályázatból való kizárást vonja maga után.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a pályázat kiírója a beküldött munkákat az alkotó megnevezésével, ellenszolgáltatás nélkül, korlátlan ideig megjelenítheti weboldalán, nyomtatott kiadványaiban, kiállításokon és egyéb más felületeken.

I. forduló – A PÁLYÁZATI TERV
3 – 6 db-os női kollekció: Tervezzen egy vagy több ruhadarabból álló, aktuális, a mai trendnek megfelelő, hordható, női öltözékeket, amit az ILLÚZIÓ kifejezés ihletett. A korosztály és szezon meghatározása tetszőleges.
Minden öltözéket külön A/4-es lapon, elől-hátul nézetben, színesben örökítsen meg.
Leadandó: 3 – 6×2 db A/4-es méretű rajz vagy print.
A rajz mellett külön lezárt borítékban kérjük a pályázó személyes adatait, ezért kérjük a mellékelt regisztrációs lapot kitölteni.
A terveket nem szabad sem összehajtani, sem összetekerni.

II. forduló – A TECHNOLÓGIAI LEÍRÁS

  1. A továbbjutott pályázók minden tervéhez kérünk anyag és színmintát, vagyis a tervező mutassa be, hogy az öltözék ruhadarabjait milyen anyagból és színből képzelte el.
  2. Kérünk egy leírást, mely megmutatja rajzban és írásban az elkészítési fázisokat, ezzel bizonyítja, hogy képes elkészíteni az adott öltözéket. Természetesen nem profi technológiai leírásokat várunk, de világosnak kell lennie, hogy a pályázó hogyan képzeli el a kivitelezést.

Leadandó: minden tervhez el kell készíteni egy A/4-es méretű anyag/színlapot és egy A/4-es méretű leírást. A terv hátulján feltétlenül szerepeljen, hogy a technológiai lapok melyik tervhez tartoznak (fantázianév), valamint egy külön lezárt borítékban a pályázó neve, születési ideje, e-mail címe, telefonszáma.
A terveket nem szabad sem összehajtani, sem összetekerni.

III. forduló – EGY ÖLTÖZÉK MEGVALÓSÍTÁSA

A zsűri döntése után maximum 15 pályázó jut be a döntőbe. Minden továbbjutott pályázónak a zsűri által kiválasztott 1db tervét meg kell valósítania női 38-as méretben.

Leadandó: 1db, a zsűri által kiválasztott terv alapján saját anyagból megvarrt öltözék.
Az öltözéket vállfán, becsomagolva vesszük át, és egy külön lezárt borítékban a pályázó adatait, ami megegyezik az első fordulóban leadott adatokkal.

PÁLYÁZATI NAPTÁR

I.forduló

Leadási határidő: 2009. november 10. kedd
Zsűrizés: 2009. november 10-13.
Az I. forduló eredményhirdetése: 2009. november 16. hétfő
A továbbjutott pályázókat e-mailban értesítjük. A továbbjutottak névsora és pályamunkái megjelennek a MODART honlapon és blogon: www.modart.hu, http://modart.blog.hu

II.forduló

Leadási határidő: 2009. december 07. hétfő
Zsűrizés: 2009. december 7-11.
A második forduló eredményhirdetése: 2009. december 14. hétfő
A 15 továbbjutott pályázót e-mailben értesítjük. A továbbjutottak névsora és pályamunkái megjelennek a MODART honlapon és blogon: www.modart.hu, http://modart.blog.hu

III.forduló
Leadási határidő: 2010. január 18-22. között
Zsűrizés: 2010. január 25-27.
A döntő eredményhirdetése: 2010. január 28. csütörtök
A nyerteseket személyesen értesítjük. A nyertesek névsora és pályamunkái megjelennek a MODART honlapon és blogon: www.modart.hu, http://modart.blog.hu

DÍJAK

I. díj: Egyhetes párizsi út
Az utazás időpontja 2009. február 8-19.
A Modart Művészeti és Divatiskola a nyertes repülő és szálloda költségét fizeti, és a partner párizsi főiskola a Mod’Art International iskolába szabad bejárást biztosít, megnézhetik a francia divatiskolában folyó munkát, esetlegesen részt vehetnek benne.
(A nyertesnek magának kell intéznie biztosítását és fedeznie egyéb kiadásait.)

II. díj: 30 000 forint értékű divat kiadvány

III. díj: 15 000 forint értékű divat kiadvány

A 15 legjobb tervet és öltözéket 2010 márciusában kiállítás keretén belül mutatjuk be a nagyközönségnek.

PÁLYÁZATI ZSŰRI

A zsűri neves hazai divattervezőkből, szakemberekből és Modart Művészeti és Divatiskola tanáraiból áll össze:

Horváth Szilvia ruhatervező iparművész, a Modart oktatási igazgatója

Makány Márta divattervező, a Nara szalon tervezője

Pallai Bernadett ruhatervező iparművész, az Aquanauta tervezője

Becker Beatrice ruhatervező iparművész, a Becker Beatrice couture tervezője

Szerencsés Gabó iparművész, a Modart tanára

CÍM

A pályázatokat személyesen lehet leadni vagy postán lehet elküldeni a következő címre:

Modart Művészeti és Divatiskola
1132 Budapest
Váci út 60.

INFORMÁCIÓ

További információkat telefonon a 236-0874-es számon Simon Pannitól, e-mailben az  info@modart.hu címen vagy személyesen az iskolában  a 1132  Budapest,  Váci út 60. szám alatt lehet kérni.
A pályázat a Modart Művészeti és Divatiskola honlapján is elérhető, a regisztrációs lapot ott is le lehet tölteni.

Letölthető dokumentumok

Pályázati kiírás
Regisztrációs lap