palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Online, bankkártyás adományozás pályázat civil szervezeteknek

 A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány és az OTP Bank ismét kiírja pályázatát civil szervezeteknek online adománygyűjtő rendszerbe való belépésre. A www.adhat.hu portálon a programba csatlakozó civilszervezetek számára az adományozók a web áruházbakban használt bankkártyás fizetési módszerrel utalhatnak pénzadományokat, az OTP Bank jóvoltából kedvezményes kezelési költség mellett.

Adománygyűjtő rendszerbe való térítésmentes belépési lehetőség!

Pályázati határidő:  2012. február 29

A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány és az OTP Bank ismét kiírja pályázatát civil szervezeteknek online adománygyűjtő rendszerbe való belépésre. A www.adhat.hu portálon a programba csatlakozó civilszervezetek számára az adományozók a web áruházbakban használt bankkártyás fizetési módszerrel utalhatnak pénzadományokat, az OTP Bank jóvoltából kedvezményes kezelési költség mellett.

A NIOK Alapítvány és az OTP Bank több mint 3 évvel ezelőtt indította el közös programját annak érdekében, hogy a magyarországi civilszervezetek adománygyűjtési kapacitását fejlessze. Ennek érdekében dolgozta ki az online, bankkártyás fizetéssel történő adománygyűjtési rendszert, lehetőséget teremtve arra, hogy a civilszervezetek egy újabb eszközt vonjanak be adománygyűjtő tevékenységükhöz. Az eszköz népszerűségét mi sem mutatja jobban, hogy az előző évben is közel három millió forintot utaltak át rajta az adományozók a programban már részt vevő szervezetek számára.

A programba belépő civilszervezetek saját, a webáruházak esetében is használt, bankkártyás befizetésre alkalmas felületet kapnak, melyen keresztül adományozóik könnyen, gyorsan, minimális tranzakciós díjak mellett utalhatják át pénzbeni támogatásaikat a szervezetek számára. Az átutalási díjak az OTP Bank által kibocsátott Visa, Electron, MasterCard és Maestro kártyával bonyolított tranzakció esetén 1,5%, más bank által kibocsátott ugyanezen kártyák esetén 1,9%, American Express kártyákkal bonyolított tranzakciók esetén 2%.

A programba a szervezetek ingyen, térítésmentesen csatlakozhatnak. A programba csatlakozó szervezet vállalja, hogy 12 naptári hónap átlagában 100.000 forint/1 hónap összeget gyűjt vagy havi 5 db tranzakciót teljesít. A programba ezen pályázati kiírás keretén belül max. 100 szervezet juthat be.

A PÁLYÁZÁS FELTÉTELEI:

 • A pályázatokat a www.adhat.hu adományportálon keresztül, online lehet benyújtani.
 • A pályázás feltétele, hogy a jelentkező szervezetnek részletesen kitöltött, idei frissítésű szervezeti adatlapja legyen az adhat.hu adományportálon. Ez egyben technikai feltétel is, hiszen a pályázatot elindítani csak szervezeti regisztrációval lehet.
 • Pályázhat közhasznú minősítéssel rendelkező civil szervezet, alapítvány, egyesület amelyet a bíróság 2010. december 31-ig jogerősen nyilvántartásba vett és az alapszabályuknak, illetve alapító okiratuknak megfelelő tevékenységüket ténylegesen folytatja.
 • A pályázaton nem indulhat:
  a) párt,
  b) párt által alapított alapítvány,
  c) párt részvételével létrehozott egyesület,
  d) munkaadói, munkavállalói és gazdasági érdekképviseleti szervezet,
  e) biztosító egyesület,
  f) egyház,
  g) közalapítvány,
  h) jogi személyiségű és jogi személyiség nélküli nonprofit gazdasági társaság.
 • A pályázatban be kell mutatni, hogy a szervezet mely programjához kívánja gyűjteni az adományokat, vagy ha nem egy konkrét ügy, projekt számára kíván gyűjteni, hanem működéshez, vagy egyéb tevékenységhez, akkor azt ki kell fejtenie és meg kell indokolnia.
 • Továbbá a pályázatban térjen ki a jelentkező arra is, hogy hogyan kívánja népszerűsíteni a programot, az adománygyűjtési lehetőséget, hogyan fogja kommunikálni, hirdetni az adományozók felé azt.
 • A pályázatban ki kell térni röviden arra is, hogy a szervezet az előző naptári évben mekkora összegű magán, és mekkora összegű céges adományt gyűjtött össze.
 • A pályázónak rendelkeznie kell saját weboldallal. (Amennyiben ezzel még nem rendelkezik, akkor ajánljuk számára a NIOK Alapítvány Honlaphat szolgáltatását: http://www.honlaphat.hu/)

A pályázati feltételek teljesülését a NIOK Alapítvány szakemberei bírálják el. A NIOK Alapítvány és az OTP Bank fenn tartja annak jogát, hogy szükség esetén további információkat kérjen be a jelentkező szervezetektől (azaz hiánypótlást kérjen), amennyiben az segíti annak megítélését, hogy az adománygyűjtő rendszert a szervezet valóban ki tudja-e majd használni.

A pályázatok beadási határideje 2012. február 29-e, 2400 óra.

A kiválasztásra került civilszervezeteket írásban (elektronikus levélben) értesítjük.

Minden jelentkezőnek sok sikert kívánunk!

További információk:
www.adhat.hu
OTP Bank – Szabó Dóra, +36 1 486 6356, SzaboDo@otpbank.hu
NIOK Alapítvány – Gönczi Márta, +36 1 315 3151, adhat@niok.hu

 Forrás: http://nonprofit.hu