palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ösztöndíj a Bundeszentrale für Politische Bildungnál

bpbA németországi Bundeszentrale für politische Bildung (a politikai képzés szövetségi központja) és a Robert Bosch Alapítvány második alkalommal hirdeti meg Politische Bildung in Aktion névre keresztelt ösztöndíját.

Bulgáriából, Lengyelországból, Romániából, Szlovákiából, Szlovéniából, Csehországból, Magyarországról és a balti államokból várják olyan fiatalok jelentkezését, akik hazájukban demokráciára neveléssel, aktív állampolgárságra neveléssel foglalkoznak akár önkéntesen, akár szabadúszóként vagy alkalmazottként.

Az ösztöndíj célja az aktív állampolgárságra nevelésen keresztül a demokrácia erősítése: a demokratikus értékek tudatosítását, valamint egy aktív civil társadalom kialakulását támogatja. Fiatal szakértők hálózatát szeretnék létrehozni, ahol lehetőség van további hálózatépítésre, együttműködésre, tapasztalatcserére, amely alakítója és népszerűsítője az aktív állampolgárságra nevelés témájának.

A Robert Bosch Alapítvány és a Bundeszentrale für Politische Bildung 20 ösztöndíj helyet ír ki állampolgári neveléssel foglalkozó német intézményekben. A téma fiatal szakértői tíz hetet tölthetnek egy németországi szervezetnél, ahol a szervezet munkatársaival együttműködve közös projektet dolgoznak ki. A közös projektmunka során a fiatal szakértők új tapasztalatok révén fejleszthetik szakmai ismereteiket, miközben olyan kapcsolatokat alakíthatnak ki, amelyek egy későbbi, határokon átívelő együttműködés alapjává lehetnek.

Leadási határidő: 2009. május 15.

További információkért keresse Christiane Toyka-Seid programkoordinátort a bpb-inaktion@gmx.de e-mail címen, Németh Anikó ösztöndíjast a nemeth.aniko@yahoo.de e-mail címen vagy látogasson el a Bundeszentrale für politische Bildung honlapjára!