palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ösztöndíj gyakorlati képzésre az USA-ban tapasztalt újságírók részére

A World Press Institute évente 10 tapasztalt külföldi újságírónak nyújt gyakorlati képzést az USA kormányzásáról, politikájáról, üzlet életéről, médiájáról, újságírói etikájáról és kultúrájáról.

A képzés elsősorban az újságírásra, ezen belül is a szabad sajtónak a demokráciában játszott szerepére és felelősségére koncentrál. A program magába foglal oktatást, utazást, és interjúkészítést az ország különböző részein.

A program rendszerint augusztus közepétől október közepéig tart. A résztvevők először három hetet töltenek Minneapolis-St. Paulban (Minnesota), majd tájékoztatásokon, látogatásokon és interjúkon vesznek részt az USA számos városában, köztük New Yorkban és Washingtonban. Az utolsó hetet ismét Minnesotában töltik.

Pályázók köre: legalább 5 éves tapasztalattal rendelkező újságírók, szerkesztők, televíziósok, rádiósok, online újságírók, sajtófotósok,

Az ösztöndíj magában foglalja az oda- és  visszautazás, a programok, az országon belüli utaztatási és szállás költségeket.
Az ösztöndíjas szerény napi díjban is részesül, amely a napi étkezést is biztosítja.

Jelentkezési időszak: 2016. december 1-től – 2017. február 15.-ig.

Bővebb információ a képzésről és a jelentkezés feltételeiről: Ösztöndíj gyakorlati képzéshez az USA-ban tapasztalt újságírók részére