palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ötmillió forint a Békéscsabáért tevékenykedő civileknek

Ötmillió forint a Békéscsabáért tevékenykedő civileknek. A Budapest Bank átfogó támogatási programot indított a helyi kezdeményezések támogatására.  100 és 500 ezer forint közötti összegekre pályázhatnak 2013 őszétől a „Budapest Bank Békéscsabáért Program” keretében azok a nonprofit szervezetek, amelyek tevékenységük révén hozzájárulnak Békéscsaba és agglomerációja* fejlődéséhez. Az első pályázati ciklusban a kultúra és a szellemi élet, valamint a pénzügyi kultúra fejlesztéséért tevékenykedő civil szervezetek illetve intézmények kaphatnak támogatást.

A program keretében minimum 100 ezer, maximum 500 ezer forintos összegre pályázhatnak azok a Magyarországon bejegyzett nonprofit szervezetek, amelyek tevékenységük révén hozzájárulnak Békéscsaba és agglomerációja fejlődéséhez. A pályázati forrást a Budapest Bank adománya biztosítja, az első pályázati időszakban 5 millió forint összértékben.

Az őszi pályázati ciklusban a helyi kultúra és szellemi élet, valamint a pénzügyi tudatosság fejlesztéséért tevékenykedő civil szervezetek (illetve a pénzügyi kultúra fejlesztése esetén a pályázati szabályokban meghatározott intézmények) folyamodhatnak támogatásért. A pályázható témák körét minden pályázati időszak elején újra meghatározzák, így sorra kerül majd például az épített és a természeti környezet védelme vagy az esélyegyenlőség előmozdítása is.

A „Budapest Bank Békéscsabáért Program” bírálóbizottságának tagjai:

  • Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere, a bírálóbizottság társelnöke
  • Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank minőségbiztosítás és operációs vezetője, a békéscsabai Bankműveleti Központ vezetője, a bírálóbizottság társelnöke
  • Nánási János, a Békés Megyei Hírlap kiadóvezetője és főszerkesztője
  • Füzesy Tamás, az Erőforrás Alapítvány United Way ügyvezető igazgatója
  • Cs. Tóth Marianna, a Budapest Bank PR vezetője

A pályázati szabályok és feltételek, valamint a kapcsolódó dokumentumok a Budapest Bank honlapján érhetők el: http://www.budapestbank.hu/info/bekescsaba/.

A pályázatok benyújtásának határideje 2013. november 18. (hétfő) éjfél.

További információ:

Budapest Bank Sajtóosztály

CS. TÓTH Marianna, Public Relations vezető

Tel.: (1) 450-6097

Mobil: 06 30 9 226 226

Email: marianna.cs.toth@ge.com

  TÖLGYES Orsolya, szenior Public Relations munkatárs

Tel.: (1) 450-7666

Mobil: 06 70 436 6065

Email: orsolya.tolgyes@ge.com

 

A Budapest Bankról

A Budapest Bank az egyik legelső hazai kereskedelmi bankként 1987-ben jött létre, tulajdonosa a GE (General Electric Company). A bank a GE Capital, a GE pénzügyi üzletágának részeként teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat kínál mind a lakosság, mind a vállalkozások számára. Országos hálózata 101 bankfiókot foglal magában, a nyolc hazai nagybank egyike. A Budapest Bank Zrt. főbb leányvállalatai: a Budapest Autófinanszírozási Zrt., a Budapest Alapkezelő Zrt. és a Budapest Lízing Zrt. A pénzintézet 2006-ban hozta létre Békéscsabán Bankműveleti Központját a növekvő számú bankműveleti háttérfeladatok hatékonyabb elvégzése céljából. Az operációs központ ma közel 800 munkatársat foglalkoztat, és itt zajlik a Budapest Bank háttérműveleteinek 80%-a. További információk elérhetők a www.budapestbank.hu/sajtoszoba weboldalon.*Gerla, Mezőmegyer és Fényes települések