palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a 18. Kanagawa Biennial Gyermek Művészeti Világkiállításra

2015 júliusában kerül megrendezésre a 18. Kanagawa Biennial Gyermek Művészeti Világkiállítás, mely a 4 és 15 év közötti gyermekeknek szóló művészeti pályázat kiválasztott alkotásait mutatja be szerte a világból. Az előző rendezvényt 2013-ban tartották, melyen több mint 24 ezer pályázó vett részt, összesen 92 országból. Idén még több nevezésre számítanak, hiszen ez kiváló lehetőség a kreatív gyerekek bemutatkozására.

Beadási határidő: 2014. október 31.

Feltételek: 4 év fölötti és 15 év alatti életkor (2014. április 1-vel)

A téma szabadon választható, az alapanyag lehet vízfesték, olajfesték, zsírkréta, pasztell, nyomat vagy akár papírkollázs is, viszont a modellezett vagy digitális munkákat nem fogadják el. A vászonnak viszont kisebbnek kell lennie, mint az F8-as méret, maximum 54 cm x 38 cm lehet. A keretezés nem megengedett.

Pályázni egyénileg lehet, egy alkotással, ami korábban nem szerepelt még versenyen. A versenyre postai úton lehet nevezni, a pályamunkák hátoldalára ragasztott kitöltött nevezési lappal együtt kell az alkotást elküldeni az alábbi címre:

Secretariat, The 18th Kanagawa Biennial World Children’s Art Exhibition, Japan Overseas Cooperative Association
c/o Kanagawa Plaza for Global Citizenship 1-2-1 Kosugaya, Sakae-ku, Yokohama 247-0007 Japan

A beküldött alkotásokból japán zsűri választja ki a legjobbakat 2015. január-februárjában, a díjazottak listája 2015 márciusában kerül ki a Kanagawa Biennial honlapjára. A díjátadóra várhatóan 2015 június végén kerül sor, a kiállítás várhatóan június végétől augusztusig lesz látogatható.

A díjazott munkákat a szervezők nem küldik vissza, a nevezett alkotások jogai a Kanagawa prefektúrához kerülnek, az alkotásokat a későbbiekben a népek közötti megértés és a nemzetközi cserék előmozdítását célzó programok keretében kívánják felhasználni.

Jelentkezési lap: http://www.earthplaza.jp/biennial/English/app_form_english_18th_kanagawa_biennial.pdf

A pályázat honlapja, további információ: http://www.earthplaza.jp/biennial/English/