palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a „Felkelő Nap Háza” Ifjúsági Garzonház lakásaira

békéscsaba pályázatokBékéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat tulajdonában lévő „Felkelő Nap Háza” Ifjúsági Garzonház Békéscsaba, Fövenyes u. 1/2. II. 17. és III. 24. szám alatti lakóegységében történő elhelyezésre.  Az ifjúsági garzonházban történő elhelyezés célja a későbbi saját tulajdonú lakás megvásárlásához szükséges anyagi háttér megteremtésének biztosítása, a fiatalok Békéscsabán való letelepedése érdekében.

A Fövenyes utcai ifjúsági garzonház hatszintes épületében (földszint + négy emelet + tetőtér) a garzonlakások átlagos alapterülete 40 m2. A lakások a következő helyiségekből állnak: nappali, hálószoba, fürdőszoba, konyha, kamra, WC.

Pályázati feltételek:

Az Ifjúsági Garzonházi lakóegység bérleti jogának elnyerésére azok a 40 év alatti házaspárok/élettársak nyújthatják be pályázatukat, akik:

 • rendelkeznek az előtakarékosság vállalásához és a saját tulajdonú lakás későbbi megszerzéséhez szükséges anyagi háttérrel, kereső tevékenységgel;
 • vállalják a legalább havi 10.000 Ft/fő (azaz házaspáronként 20.000 Ft/hó) megtakarítási összegű, minimum 4 év futamidejű lakás-előtakarékossági szerződés megkötését, és annak a szerződésben foglaltak szerinti folyamatos fizetését;
 • vállalják a bérleti szerződés megkötése előtt a 70.000 Ft/lakóegység óvadék megfizetését;
 • a szülőktől, vagy valamely közeli hozzátartozótól származó befogadó nyilatkozattal rendelkeznek.

A lakóegységek bérbeadása nem szociális rászorultság alapján történik. A pályázat elbírálásánál előnyben részesülnek azok a házaspárok, akik :

 • legalább 5 éve békéscsabai lakóhellyel rendelkeznek és ténylegesen a bejelentett lakásban laknak,
 • felsőfokú (egyetemi vagy főiskolai) végzettségűek,
 • készpénzzel, lakás-előtakarékossággal, vagy építési telekkel rendelkezők.

Nem jogosultak Ifjúsági Garzonházi elhelyezésre, illetve a pályázaton való részvételre azok a házaspárok/élettársak, akik:

 • a pályázat benyújtását megelőzően 5 éven belül, vagy a pályázat elbírálásának időpontjában lakóházzal, lakással rendelkeztek, illetve saját tulajdonukban lévő lakásban, vagy főbérlőként önkormányzati tulajdonú bérlakásban laknak.

Egyéb fontos tudnivalók:

 • a bérleti szerződés határozott időre – 1 évre szólhat -, amely a bérleti szerződésben foglaltak teljesítése esetén kérelemre meghosszabbítható úgy, hogy a bérlő (házaspár/élettárs) a beköltözéstől számított maximum 51 hónapig lakhat az ingatlanban.
 • A lakóegységre kötött bérleti szerződés 51 hónap után semmilyen indokkal nem hosszabbítható meg;
 • az Fövenyes utcai Ifjúsági Garzonházban lévő lakóegységre vonatkozó bérleti jogviszony fennállása esetén havi 5.342,- Ft lakásbérleti díjat fizet, mely összeg évente – a szerződések megújításakor – felülvizsgálatra kerül;
 • az önkormányzat tulajdonában lévő Ifjúsági Garzonház lakóegységébe a bérlő (házaspár/élettárs) a szerződés megkötése után született gyermek kivételével más személyt nem fogadhat be.
 • a bérleti jogviszony feltétele a kereső tevékenység, 90 napnál hosszabb időre történő megszűnése esetén a bérlőnek a lakóegységet a kereső tevékenység megszűnésétől számított 6 hónapon belül el kell hagyni.

A pályázat benyújtásának határideje: 2010. február 11. 12:00
(A határidőn túl benyújtott pályázat érvénytelen.)

A pályázat benyújtásának helye: Polgármesteri Hivatal Szociálpolitikai Osztály, Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. fszt. 21-es irodában

A pályázat benyújtásához szükséges formanyomtatvány is itt igényelhető.

Letölthető formanyomtatvány

A pályázat elbírálásának várható időpontja: 2010. március

A pályázókat az elbírálás eredményéről írásban értesítjük.

A nyertesekkel közöljük a szerződéskötés időpontját, valamint

 • a lakás-előtakarékossági szerződés megkötésének,
 • az óvadék befizetésének határidejét és módját.

Bővebb felvilágosítás a Polgármesteri Hivatal Szociálpolitikai Osztályán kérhető (telefonszám: 452-252/4022-es mellék). http://www.bekescsaba.hu/

Forrás: http://www.bekescsaba.hu/