palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a II. NESsT-Citi Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Tréning Programban való részvételre KKV-k részére

nesstA NESsT és a Citibank 2010-ben újra meghirdeti társadalmi vállalkozásfejlesztő közös programját az üzleti szektorban tevékenykedő társadalmi kisvállalkozások számára. Az üzletviteli képzést és finanszírozást nyújtó programban idén is 15 sikeresen pályázó kisvállalkozás vehet részt, amelyek a jelen pályázati felhívásban szereplő kritériumok alapján nyújtják be pályázatukat.

A pályázati határidő: 2010. november 7.

Letölthető dokumentum
A pályázati anyag

E-mail cím: otarjanyi@nesst.org

A sikeres pályázók
ingyenesen vehetnek részt a fejenként több mint egymillió forint értékű képzésben, míg a két legeredményesebb vállalkozás egyenként 10 000 dollár támogatásban részesül társadalmi vállalkozása beindításához, illetve/fejlesztéséhez.

A NESsT-Citibank társadalmi vállalkozásfejlesztő pályázatot az üzleti szektorban a NESsT-nek a nonprofit társadalmi vállalkozások fejlesztése területén szerzett több mint 10 éves tapasztalatára építve hirdetjük meg. Elsőként 2008-ban indítottunk el egy hasonló programot, melynek sikerét a résztvevők visszajelzései és eredményei tanúsítják.

A program a Citi Alapítvány támogatása, a Citibank dolgozóinak önkéntes segítsége és a NESsT több éves tapasztalata és munkája révén valósulhat meg.

Mit takar a társadalmi vállalkozás fogalma az üzleti szektorban?

A NESsT meghatározása alapján az a vállalkozás minősül társadalmi vállalkozásnak az üzleti szektorban, amely:

 • Termékei előállítása, értékesítése, illetve szolgáltatásai nyújtása során valamely égető társadalmi probléma megoldását is célozza, és üzleti tevékenysége szerves részét képezi a társadalmi célkitűzés. Az üzleti szektorban tevékenykedik; a profitcél és társadalmi cél közti egyensúly megteremtésére törekszik, szem előtt tartva mind a pénzügyi fenntarthatóságot, mind a társadalmi hatást.
 • Helyi közösségek fejlesztéséhez járul hozzá pl. hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatása, egészségügyi és oktatási szolgáltatásokhoz való hozzásegítés, csökkentett energia- és erőforrás-felhasználás, természetvédelmi tevékenység, vagy a víz vagy a levegő minőségének javítása révén.

Ki pályázhat?
Olyan egyéni vállalkozói igazolvánnyal rendelkezők vagy korlátolt felelősségű társaságként (kft), illetve betéti társaságként (bt) bejegyzett kisvállalkozások vagy szociális szövetkezetek jelentkezését várjuk, amelyek pénzügyi eredményük és társadalmi hatásuk növelése érdekében szívesen részt vennének ingyenes szakmai képzést és tanácsadást, illetve finanszírozást is nyújtó programunkban.

A programban való részvétel feltételei:

 • A vállalkozás megfelel a társadalmi vállalkozás fenti meghatározásának.
 • A vállalkozás rendelkezik növekedési potenciállal és ezáltal bővíti azok körét, akiken tevékenysége segít, illetve egy mások számára példaértékű üzleti modellt alkalmaz.
 • A vállalkozás foglalkoztatottainak száma minimum 1 és maximum 100 fő, az éves bevétel pedig nem haladja meg az 1 millió eurót.
 • A vállalkozás számára hozzáadott értéket jelent a NESsT tanácsadás.
 • A vállalkozás már megalakult, és gazdasági tevékenységet folytat.

A program alkotóelemei
A tíz hónapos program a résztvevő társadalmi vállalkozások számára egynapos modulokból álló tanfolyamsorozatból és személyre szabott tanácsadásból áll. A program célja, hogy a résztvevő vállalkozások olyan üzleti tervet készítsenek, mely hozzásegíti őket vállalkozásuk fejlesztéséhez, fokozva ezáltal pénzügyi eredményességüket és társadalmi hatásukat.

A képzésben résztvevő társadalmi vállalkozások négy tematikus tréningen vesznek részt, melynek témái:

 • Piackutatás
 • Működés és menedzsment
 • Marketing
 • Pénzügyi és kockázatelemzés

A program több, egymásra épülő lépcsőből áll, melynek a végére a vállalkozók elkészítik a tréningek és a személyre szabott tanácsadás segítségével megalapozott üzleti tervüket az elkövetkező három évre: (A NESsT fenntartja az időpontok változtatási jogát)
A program keretében a két legsikeresebb tervet elkészítő üzleti vállalkozás egyenként 10 000 dollár összegű vissza nem térítendő támogatásban részesül az üzleti tervben megfogalmazott céljai megvalósításához, melyet a NESsT és a Citibank befektetési bizottsága ítél oda.

4. Mit nyer az Ön vállalkozása a részvétellel?

 • Ingyenes menedzsment és üzleti tervezési képzést és személyre szabott tanácsadást a NESsT-től, melynek piaci értéke több mint egymillió forint lenne.
 • Tőkét: a NESsT és a Citibank 10 000 dollár összegű díjjal jutalmazza a két legjobb üzleti tervet készítő vállalkozást.
 • Lehetőséget üzleti mentorokkal való kapcsolatépítésre a Citibank, illetve a NESsT Üzleti Tanácsadói Hálózata révén, melynek tagjai az üzleti világ elismert szakemberei.
 • Promóciós lehetőséget a NESsT marketingcsatornáin keresztül.

Hogyan lehet jelentkezni?
Amennyiben a programunk felkeltette érdeklődését, kérjük, küldje el a NESsT-nek a pályázati anyagot kitöltve legkésőbb 2010. november 7-ig Tarjányi Orsolyának az otarjanyi@nesst.org email címre. A beküldött pályázati anyagok alapján kiválasztott vállalkozások meghívást nyernek az első, novemberi képzési napra.

Ha bármilyen további kérdése van, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.

Forrás: http://www.nesst.org/