palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a magánélet fontosságáról szóló kreatív alkotások készítésére

broad_smallA budapesti Eötvös Károly Intézet mint a BROAD nemzetközi projekt (www.broad-project.eu) résztvevője pályázatot hirdet alkotócsoportok és egyéni pályázók számára kreatív alkotások létrehozására, műfaji megkötés nélkül, az alábbi feltételekkel:


Téma: a magánélet, a privátszféra, a személyes információk feletti önrendelkezés, mint érték megjelenítése. A művek egyaránt szólhatnak a valós vagy virtuális kukkolás, a személyiséglopás, a naiv internethasználat, a profilírozás, az internetes „beetetési technikák” bemutatásáról, illetve mások magánéletének tiszteletben tartásának pozitív példáiról.

Célközönség: magyar és nemzetközi; kiemelt célközönség a fiatal korosztály, az internet-használók köre.

A pályázat feltételei: Pályázni csak nyilvánosan még meg nem jelent művekkel lehet. A beküldött alkotásokat a BROAD projekt résztvevői szakértők bevonásával értékelik, és az arra alkalmasnak talált műveket hazai és nemzetközi fórumokon terjesztik. A pályázat pénzdíjat nem ajánl fel.

Műfaj és formátum: bármilyen vizuális műfaj, például videoklip, fénykép, hagyományos grafika, digitális montázs, mulitmédia, továbbá más reprodukálhatóan kivitelezett (rögzített vagy előadható) mű; bármilyen analóg vagy digitális formátum elfogadható, ha az általánosan ismert és standard eszközökkel felhasználható, illetve konvertálható.

Felhasználás: az elkészült művek Creative Commons licensz alá kerülnek, szabadon forgalmazhatóvá és felhasználhatóvá válnak a pályázati értékelés után.

Határidő: folyamatos.
A projekt 2010 nyarán zárul; a korábban beérkezett művek nagyobb eséllyel vesznek részt a terjesztésben.

Beküldés: a digitális formátumú műveket max. 25 MB méretig a bekuldes@broad-project.eu címre kérjük csatolt fájlként beküldeni. Ennél nagyobb méretű, analóg hordozón, papíron vagy más hagyományos formában készült művek esetében a pályázó jelentkezzen a bekuldes@broad-project.eu címen és értesítjük az egyedi beküldési lehetőségekről.

Kérdések: A pályázattal kapcsolatos kérdéseket az info@broad-project.eu címen várjuk.

Letölthető háttéranyagok:

Gondolatébresztőnek:
Pizzarendelés a 21. században (magyar változata készül)
Gimnáziumi osztály

További információ a projektről: http://www.broad-project.eu (angolul)

Forrás: http://broad-project.eu