palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a magyar űrkutatás fejlesztésének támogatására

nkth pályázatokPályázati felhívás a magyar űrkutatás fejlesztésének támogatására. A kutatás-fejlesztésért és technológiai innovációért felelős miniszter nevében a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal a KuTIT 2010. január 21-i döntése alapján pályázatot hirdet a magyar űrkutatás fejlesztésének támogatása érdekében.

Program meghirdetése: 2010. április 07.
Végső beadási határidő: 2010. május 14.

A támogatás célja: Az űrkutatási főirányok és programok teljesülésének elősegítésére a fejlődést legjobban szolgáló pályázatok a megvalósítást gyorsítsák és a hatékonyságot növeljék.

A Pályázat célkitűzéseinek elérése érdekében biztosított támogatás forrása a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap (továbbiakban: Alap).

A támogatás jogcíme: a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapról szóló 2003. évi XC. törvény (a továbbiakban: Atv.) 8. § (1) bekezdés a) pontja.

A támogatás nyújtásának és felhasználásának további szabályait a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap kezeléséről és felhasználásáról szóló 133/2004. (IV. 29.) Korm. rendelet, az államháztartás működési rendjéről szóló 292/2009. (XII. 19.) Korm. rendelet és a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból nyújtott állami támogatások szabályairól szóló 146/2007. (VI. 26.) Korm. rendelet tartalmazza.

A támogatásra jogosultak köre: A rendszeresen űrkutatással évek óta foglalkozó intézmények, illetve olyan új pályázók, akik intézményes űrkutatási kutatóhelyi tevékenységet kívánnak végezni. Ezen először pályázóknak a projektjük mellé csatolniuk kell egy, az intézményüket ismertető mellékletet, amiben részletesen azt is kifejtik, hogy mit terveznek ahhoz, hogy intézményes tartós szerepük legyen a magyar űrkutatásban. Ennek a mellékletnek a hiánya kizáró feltétel.

A támogatás forrása és összege: A pályázat célkitűzéseinek elérése érdekében a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap (továbbiakban: Alap) terhére a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal 200 MFt-ot biztosít. A pályázat keretében támogatott pályaművek várható száma összesen: 40-60 db.

A projektek benyújtásának módja, helye és határideje

NKTH – Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal
(Levélcím: 1519 Budapest, Pf. 506.)

Kérjük ne felejtse el a csomagra ráírni a projekt nevét és a projekt azonosítóját.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a projektek személyes benyújtására nincs lehetőség!

A projektek benyújtása a pályázat nyilvános meghirdetésének napjától 30 napig lehetséges.

Letölthető dokumentumok

Pályázati felhívás
Pályázati útmutató
Fedlap
Tartalomjegyzék
Nyilatkozatok
A projekt költségkalkulációja
Közzétételi kérelem érintettség esetén
Nyilatkozat összeférhetetlenség fennállásáról
Elektronikus pályázati űrlap – V2.8.34, 2010.04.13 10:01

Kapcsolat

Pályázati felhívással és projektjavaslatokkal kapcsolatban:
E-mail: hso@nkth.gov.hu
Web: http://www.nkth.gov.hu

Forrás: NKTH