palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a roma.hu domain név használatára

Az Iris Design Studio Bt. pályázatot hirdet a roma.hu domain név használatára (nem domain regisztrációs értelemben vett használati jog, hanem saját honlap megjelenítésének lehetősége ezen a címen) 1 éves időtartamra.

A pályázat célja: Lehetőséget biztosítani azon közösségek számára, amelyek a roma emberekről, a roma kultúráról alkotott társadalmi képet pozitív irányba szándékozzák és tudják terelni, valamint hasznos és fontos információkkal látják el a roma és nem roma embereket.

A roma.hu domain név biztosítja azt, hogy a téma iránt érdeklődők gyorsan, egyszerűen megtalálják a nyertes pályázó honlapját. A roma.hu domain név jelenleg 4-es pagerank-al rendelkezik, ami jó találati arányt biztosít az ezen a domain néven elérhető honlap számára a Google keresőben.

A pályázók köre:

 • megyei és települési önkormányzatok, kisebbségi önkormányzatok;
 • önkormányzati fenntartású intézmények, közintézmények;
 • oktatási intézmények;
 • kistérségek;
 • egyéb intézmények, amelyek projektszinten közérdekű tevékenységet folytatnak;
 • nonprofit szervezetek;
 • egyházak;
 • egyházi fenntartású intézmények;
 • vállalkozások, cégek, egyéni vállalkozók

Nem pályázhatnak:

 • – felszámolás, csődeljárás, vagy végrehajtás alatt álló szervezetek,
 • – azon szervezetek, amelyeknek köztartozása van,
 • – magánszemélyek.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

 • a pályázó adatait (név, cím, cégjegyzékszám /ha van/, adószám, bankszámlaszám, kapcsolattartó, elérhetőségek /telefonszám, e-mail cím/)
 • a pályázó bemutatkozását, különös tekintettel jelen pályázat témájához kapcsolódóan végzett eddigi tevékenységeire.
 • egy részletes, mindenre kiterjedő leírást, amely tartalmazza a pályázó elképzeléseit a roma.hu domain név használatát illetően. Pl. milyen jellegű honlapot szeretne üzemeltetni a címen? Mi lesz a honlap konkrét témája, pontosan mit tartalmaz majd és milyen formában? Miért szeretné ezt a honlapot épp a roma.hu cím alatt üzemeltetni? Ha már működő honlapról van szó, akkor annak jelenlegi elérhetőségét szerepeltetni kell a pályázatban, vagy megtekinthetőségét egyéb módon szükséges biztosítani.
 • Amennyiben a pályázó rendelkezik webtárhellyel és honlappal, a webtárhely IP címét fel kell tüntetni a pályázati anyagban (erre az IP címre kerül átirányításra a domain név). Ha nem rendelkezik a pályázó webtárhellyel, ezt jeleznie kell a pályázati anyagában.
 • A roma.hu domain név használata a projekt időtartamára nem ingyenes. A pályázónak a benyújtott pályázati anyagában szerepeltetnie kell azt az összeget, amelyet a roma.hu domain használati díjaként ki kíván fizetni 1 éves időszakra az Iris Design Studio Bt. részére. Meg kell jelölni a pályázatban továbbá, hogy ezt az összeget egy összegben, vagy 12 havi bontásban kívánja kifizetni a pályázó átutalással, ÁFA mentes számla ellenében.

Elvárások/feltételek:

 • a domain név használatához a nyertes pályázónak szüksége lesz egy internetes webtárhelyre és honlapra. Amennyiben webtárhellyel nem rendelkezik, az Iris Design Studio Bt. biztosítja ezt számára ingyenesen a projekt időtartamára, 500MB tármérettel, PhP, MySQL támogatással, FTP hozzáféréssel. A honlap elkészítéséről a pályázónak kell gondoskodnia és a projekt kezdetén a weboldalnak már üzemelnie kell.
 • a roma.hu, illetve www.roma.hu címen kötelező honlapot üzemeltetnie a nyertes pályázónak, a pályázatában szereplő módon és tartalommal a projekt időtartamára (1 év). Ez a pályázó szerződésben vállalt felelőssége, a webtárhely szolgáltatónál jelentkező esetleges technikai hibák kivételével (pl. szerver nem működik egy ideig, karbantartás).
 • a pályázó megjeleníti a roma.hu címen elérhető honlapja főoldalán, jól látható helyen az Iris Design Studio nevet és a www.irisdesign.hu linket.

Technikai kivitelezés:

 • a roma.hu domain név domain-használója regisztrációs szempontból természetesen továbbra is az Iris Design Studio Bt. marad. Erről a jogáról tehát nem mond le, hanem átirányíttatja a roma.hu domain nevet a nyertes pályázó webtárhelyének címére a projekt időtartamára. Ezzel biztosítva azt, hogy a tárhelyen lévő honlap megjelenhessen a roma.hu (ill. www.roma.hu) webcímen egy teljes évig.
 • amennyiben a pályázó már rendelkezik internetes webtárhellyel és honlappal, abban az esetben a domain nevet fenntartó DNS szerverekben beállításra kerül a tárhely IP címe, így a roma.hu webcímen a tárhelyen lévő honlap fog megjelenni. Szükséges még a tárhely szolgáltatónak jelezni (vagy saját kezűleg beállítani az adminisztrációs felületen), hogy a roma.hu domain nevet állítsa be, mint add-on domain-t. Ezeknek a technikai teendőknek az elintézésében az Iris Design Studio Bt. segítséget nyújt a nyertes pályázónak szükség esetén, illetve az Iris Design Studio Bt. által biztosított tárhelyen ezek a beállítások már eleve adottak.
 • A helyes beállítások elvégzése után a pályázó a projekt időtartama alatt létrehozhat (vagy létrehozathat a tárhely szolgáltatójával) és használhat valami@roma.hu formátumú e-mail címeket, illetve e-mail postafiókokat. Roma.hu végződésű e-mail cím(ek) használata nem kötelező a projekt keretein belül, ez egy extra lehetőség.
 • a roma.hu domain név alá aldomain-ek (tehát valami.roma.hu), létrehozása csak az Iris Design Studio Bt. kifejezett engedélyével történhet. Ez alól kivételt képez a www.roma.hu aldomain, amely létrehozható előzetes egyeztetés nélkül is.

Nevezési díj: Nevezési díj nincs.

A pályázat benyújtásának módja: Elektronikus úton a balogh.zsolt@irisdesign.hu e-mail címre, vagy postai úton az alábbi címre:

Iris Design Studio Bt.

1158 Budapest Drégelyvár út 19. 8/51.

A pályázat benyújtásának határideje: 2011. május 6.

A pályázatok elbírálásának (és a nyertes pályázó értesítésének) határideje: 2011. május 10.

Szerződéskötés (a nyertes pályázóval) határideje: 2011. május 20.

A projekt (a domain név használatának) időtartama: 2011. június 1. – 2012. május 31.

A pályázatok elbírálását az Iris Design Studio Bt. végzi.

Az Iris Design Studio Bt. fenntartja magának a jogot arra, hogy ha a kiírásra nem érkezik megfelelő pályázat, akkor nem hirdet nyertest.

A nyertes pályázót az Iris Design Studio Bt. postai levélben értesíti.

Bővebb információ:

Iris Design Studio Bt. – Budapest XV. kerület (Újpalota)
Ügyfél és partner kapcsolattartó: Balogh Zsolt
Mobil: 06 (30) 323-2337

A pályázati kiírás teljes szövege hozzáférhető az alábbi webcímen: http://www.irisdesign.hu/palyazat/