palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a VII. Kaposvári Gyermek és -Ifjúsági Színházi Biennále arculatának megtervezésére

Az ASSITEJ Magyar Központja nyílt pályázatot hirdet a VII. Kaposvári Gyermek és -Ifjúsági Színházi Biennále (2014. május 5 – 10) arculatának megtervezésére.

BEADÁSI HATÁRIDŐ: 2014. január 10.

A Biennálé egy 3000 fős látogatottságú országos szakmai fesztivál, ahol a legjobb magyarországi és határon túli magyar gyermek- és ifjúsági előadások mellett nemzetközi produkciók is láthatók. A rendezvényt számos szakmai program kíséri (workshopok, szakmai beszélgetések, mesterkurzusok), amelyek nyitottak az érdeklődő közönség számára.

A cél, hogy egyszerű, mégis látványos, a fesztivál összes helyszínén megjelenő, jól megkülönböztethető, friss, játékos gondolkodást tükröző arculat jelenjen meg – főleg újrahasznosítható anyagok felhasználásával a tervezők kivitelezésében és folyamatos közreműködése révén. Fontos továbbá, hogy a fesztivált jellemző alap arculatelemek megjelenhessenek a fesztivál honlapján már a beharangozó időszakban is.

Pályázatot nyújthatnak be: magánszemélyek, magánszemélyek csoportjai (max. 5 fő; különös tekintettel művészeti oktatásban részesülő egyetemisták).

Leadási határidő: 2014. január 10. (a postára adás határideje).

Pályázat benyújtásának módja: a pályamunkákat CD-n rögzítve kérjük eljuttatni az ASSITEJ Magyar Központjába (1061 Budapest, Jókai tér 10.) Kérjük mellékelni a kitöltött és aláírt adatlapot is! A borítékon szerepeljen: „Biennále Arculat”.

Elnyerhető támogatás mértéke:

 •  Egyéni pályázó esetén bruttó 254.000 Ft vissza nem térítendő támogatás.
 •  Csoportosan beadott pályázat esetén max. bruttó 635.000 Ft vissza nem térítendő támogatás.

A nyertes pályamű elkészítője számára rendezvényünk látogatottsága és ismertsége révén kiemelkedő megjelenési lehetőséget biztosítunk.

A készítő logója vagy neve természetesen megjelenik plakátjainkon, illetve a honlapon.

Pályázati kapcsolattartó: Csóti Magdaléna ( magdalena.csoti@gmail.com)

Letölthető dokumentumok

pályázati dokumentumok

Mivel az arculat jellegének illeszkednie kell a VII. Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé céljaihoz, közönségéhez és témájához, ezért az alábbiakban röviden ismertetjük ezeket.

A Biennálé öt napja alatt tervezett legalább 15 színházi produkció, valamint egyéb szakmai programok (workshopok, szakmai beszélgetések, mesterkurzusok, kiállítások, felolvasószínház, filmvetítések) lesznek több helyszínen. A fesztivál központja a Kaposvári Csiky Gergely Színház. A hasonló rendezvények hagyományainak megfelelően a Biennálé ünnepélyes megnyitóval kezdődik és ünnepélyes díjkiosztóval zárul, amelyek a nagyközönség számára is látogathatóak.

A rendezvény célcsoportja

Látogatóink nagy részét kisgyerekek, iskolások és fiatalok*, valamint családok, pedagógusok és természetesen a szakma képviselői (színészek, rendezők, kritikusok stb.) alkotják. Az arculat elsődleges célja, hogy a fiatal nézők figyelmét, ízlését ragadja meg, de felkeltse az idősebb korosztály – szülők, pedagógusok, színházi szakemberek – érdeklődését is.

A meghívott előadások három korosztályi kategóriába sorolhatók:

Színház a legkisebbeknek (0-5 év);

Gyerekszínház (5-13 év);

Ifjúsági színház (12-18 év)

Egyéb szempontok

 • Az arculat elsősorban az elsődleges célcsoporthoz (gyerekek, fiatalok) illeszkedjen.
 • Az esetleges grafikai munka tartalmazzon egységes elemeket minden a Biennáléhoz kapcsolódó kiadványon (és a honlapon egyaránt).
 • Legyen meghatározó a színvilága.
 • Az arculat integrálja az ASSITEJ Magyar Központ logóját, a nemzetközi ASSITEJ logóját, valamint a korábbi Biennálék logóját.
 • Az arculat egyes elemei jelenjenek meg – az épületen belül is – minden olyan helyszínen, ahol a fesztivál zajlik, és segítsék a tájékozódást a közönség számára.

A pályaműnek tartalmaznia kell az alábbi elemeket:

 1. FELIRATOK: A fesztivál nevét tartalmazó nagyméretű felirat, helyszíneket, eseményeket megjelenítő táblák, jelzések, amelyek egyértelmű – akár grafikai jelekkel – tájékoztatják az érdeklődőket. Fontos, hogy az előadásokat jelző feliratokon egyértelmű legyen, pontosan milyen korú célközönség számára készült produkcióról van szó.
 2. DEKORÁCIÓ: Ezekhez kapcsolódó térkialakítások, elsősorban a szakmai beszélgetések és a fesztiválközpont helyszínén.
 3. KITŰZŐK: Kitűzők (esetleg pólók) a fesztivál dolgozóinak.
 4. LÁTVÁNYTERV: A nyitó és záró rendezvény formai megtervezése (színpadkép, látvány), olyan elemekből, amelyek könnyen megépíthetők és lebonthatók.
 5. HONLAP:  A Biennále honlapjának grafikai megtervezése. A pályázónak nem feladata a honlap programozása. A főoldal, a menüsorok és az almenük látványtervét várjuk. (Főoldal; Előadások; Kísérőprogramok; Jegyárak; Galéria; Rólunk; Sajtó; Kapcsolat; Térkép; GYIK; Kereső; English)
 6. PLAKÁT:  A plakáton szerepeljen az esemény neve, a rendezvény időpontja és helyszíne, a logók, előadók nevei (mivel ezek az információk még nem állnak rendelkezésünkre, ezért ezeknek a helyét és stílusát tervezd meg), a ASSITEJ Magyar Központ honlapcíme valamint szponzorcsík.
 7. MŰSORFÜZET: A5-ös méretű műsorfüzetet, tűzött, kb. 20 oldal. Az előlap, a hátlap, valamint a betűtípus megtervezését várjuk.
 8. Mindezek gyakorlati kivitelezése, felügyelete, esetleges javítása a fesztivál teljes ideje alatt.

A pályázónak figyelembe kell vennie a tervezésnél, hogy az arculat 1-4. pontjainak teljes kivitelezési költsége nem haladhatja meg a bruttó 500.000 Ft-ot.

A pályaműnek a fent említett összes területre vonatkozó tervet kell tartalmaznia. Ezek alapján döntünk a pályázat nyerteséről. Felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy a végleges arculat kialakításánál a fesztivál szervezőivel történő folyamatos egyeztetés szükséges!

Pályázati kapcsolattartó: Csóti Magdaléna ( magdalena.csoti@gmail.com)

ASSITEJ MAGYAR KÖZPONT · HUNGARY·
Gyermek- és Ifjúsági Színházak Nemzetközi Szövetsége
International Association of Theatre for Children and Young People Hungary – 1061 · Budapest, Jókai tér 10.
Tel/fax: + 361 332-258

Bővebben: http://gyerekszinhaz.hu