palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat amerikai tanulmányútra holokauszt témában pedagógusok részére

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Amerikai Egyesült Államok budapesti  nagykövetsége felhívást tesz közzé holokauszt témában pedagógusok részére az Egyesült  Államokban folytatandó ötnapos tanulmányútra.
A 2013 nyarán megvalósuló program az  Egyesült Államok Külügyminisztériuma, az Amerikai Holokauszt Szervezetek (AHO), a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum, valamint 13 ország kormányának együttműködése keretében jön létre. Az elmúlt több, mint 10 évben mintegy 250 európai és dél-amerikai tanár  végezte  már  el ezt a módszertani továbbképzési kurzust.
2013-ban 2 magyarországi pedagógus vehet részt a programon a budapesti Amerikai Nagykövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közös támogatásával.
A jelentkezés feltételei:
  • Angol nyelv felsőfokú ismerete szóban és írásban
  • 5 éves középiskolai pedagógiai gyakorlat
Kérjük a jelentkezőket, hogy  2013. március  31-ig juttassák el a  BiroK@state.gov és cecilia.nagy@emmi.gov.hu e-mail címekre a következő anyagokat:
  • A jelentkező neve, pontos lakcíme (helység, utca, házszám, irányítószám), telefonszáma;
  • Jelenlegi munkahely megnevezése, pontos címe, telefonszáma;
  • Angol nyelvű életrajz, előző munkahelyek, munkakörök pontos megnevezésével;
  • Vázlatos angol nyelvű beszámoló  legalább 1 oldal terjedelemben  a holokauszt oktatása során eddig végzett  tevékenységről  (történeti, helytörténeti kutatás, tankönyvírás, taneszköz-készítés, kiállítás rendezése, projekt szervezése, szakkör, vitakör, klub működtetése, a téma képzőművészeti, irodalmi, filmes vagy egyéb feldolgozása);
  • Legalább  egy oldal terjedelmű, angol nyelvű összefoglaló arról, hogy a jelentkező a tanulmányút tapasztalatait hogyan kívánja felhasználni, szélesebb körben továbbadni (továbbképzésen, tanfolyamon, tanulókkal való foglalkozáson; taneszköz, projekt, kiállítás, forgatókönyv stb. formájában).
A beérkezett pályázati anyagokat az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége és az Emberi Erőforrások Minisztériuma  munkatársai bírálják el, melyet egy angol nyelvű személyes beszélgetés követ. A beszélgetés időpontjáról telefonon értesítjük a jelentkezőket.
Sikeres pályázat esetén a programban résztvevők részletes szakmai beszámolót kötelesek készíteni a képzés során gyűjtött tapasztalatokról és azok későbbi iskolai felhasználásáról.