palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat antimikrobiális rézszerelvényekre

Az antimikrobiális rézfelületek – mint például az ajtókilincsek, tolópajzsok, korlátok, vízcsapok és villanykapcsolók – már eddig is sokat tettek a kórházi fertőzések, például az MRSA terjedésének csökkentéséért a világ számos egészségügyi intézményében. Annak érdekében, hogy megértsük: az antimikrobiális réz más területeken is a társadalom szolgálatára lehet – a teljesség igénye nélkül: iskolákban, irodákban, éttermekben, szállodákban – bárhol, ahol fontos a higiénia, a Copper Alliance európai projektenként 10 000 Euró értékig ajánl fel támogatást tanúsított antimikrobiális rézszerelvények, -eszközök beszerzésének és felszerelésének fedezésére.

A réz, természeténél fogva antimikrobiális, ami azt jelenti, hogy képes gyorsan és maradéktalanul elpusztítani a felületére kerülő kórokozókat. Ezt az értékes tulajdonságát ötvözeteiben is megőrzi – többek között a sárgarézben és a bronzban is – így ezeket az anyagokat összefoglaló néven antimikrobiális réznek nevezzük. Az antimikrobiális rézből készített gyakran megérintett felületek szignifikánsan kevesebb baktériumot, vírust és gombát hordoznak, így kielégítik a legmagasabb higiéniai követelményeket.

Görögországi iskolák és japán óvodák már alkalmazzák a fertőzéskontroll eme hatékony formáját, antimikrobiális rézkorlátokkal, -vízcsapokkal és -kilincsekkel védik a gyermekek egészségét. Hasonlóképpen a chilei metró és egy brazil repülőtér is a folyamatos hatású antimikrobiális felületekkel járul hozzá a szokásos takarítási rutin által biztosított időleges fertőtlenítéshez.

A tanúsított antimikrobiális réztermékek felismerhetők az Antimicrobial Copper márkanévről és a Cu+ jelzésről. A vezető gyártók így jelzik, hogy a szerelvény vagy eszköz anyaga bizonyítottan antimikrobiális réz, mely képes folyamatosan pusztítani a felületére kerülő baktériumokat, vírusokat és gombákat – például az E. Coli és az A típusú influenza kórokozóit – 24/7, a takarítások közötti időben is.

Olyan szakemberek jelentkezését várjuk, akik nem lakó jellegű épületet terveznek – akár új építésről, akár felújításról legyen szó – és szeretnék kihasználni az antimikrobiális rézben rejlő lehetőségeket. A jelentkezési lap letölthető a www.antimicrobialcopper.com/uk/grants.aspx oldalról, vagy az info@copperalliance.org.uk címen igényelhető.  A fejleszthető felületekkel, a tanúsított gyártókkal és az elérhető termékekkel kapcsolatosan bővebben az online Product Directory segítségével tájékozódhat (a Find Products and Partners menüben), vagy lépjen kapcsolatba az Ön nemzeti rézközpontjával (Contact menü).

További információ:

http://www.rezinfo.hu/hirek/antimikrobialis-rez/palyazzon-a-10-000-euro-erteku-antimikrobialis-rez-szerelvenyekre
www.antimicrobialcopper.org