palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat az EURÓPAI ROMA ZENEI SZAKKOLLÉGIUMBA

Európai Roma Zenei Szakkollégium ösztöndíjHa szeretsz zenélni, és szeretnél zenélni tanulni, gitáron (klasszikus, jazz, basszus), bőgőn, csellón, hegedűn, cimbalmon, ütős (pl. dob, percussion, darbuka) vagy fúvós (pl. klarinét, trombita) hangszeren 12-20 éves roma vagy nem roma fiatal vagy, és szeretnél iskolánkban tanulni, várjuk jelentkezésed az EURÓPAI ROMA ZENEI SZAKKOLLÉGIUMba.


Bemutatkozó film:
Európai Roma Zenei Szakkollégium

Hogyan?
Küldj egy 2-3 perces felvételt, amelyen te szólóban (azaz egymagad) effektek nélkül vagy zenekarban zenélsz.
A műfaj bármi lehet (pl. népzene, világzene, jazz).

Ezt a felvételt bármilyen formában (pl. CD-n, kazettán, videókazettán) add fel postán levélként erre a címre:
Camp Europe Felsőörs Közhasznú Kft.
Veszprém
Haszkovó u. 25/A
8200

VAGY e-mailben: info@campeurope.hu

VAGY töltsd fel az internetre (pl. a youtube-ra), és írd meg honnan tudjuk letölteni.

Írd meg hozzá a neved, címed (hol kapod meg leghamarabb a levelet), telefonszámod (szüleidé is lehet), e-mail címed (ha van), hogy értesíteni tudjunk a felvételivel kapcsolatos további részletekről.

  • Neved
  • Levelezési címed
  • Telefonszámod (ha van)
  • E-mail címed
  • Hol, kitől tanultál zenélni? (pl. otthon vagy zeneiskolában. Nem számít, ha nem jártál zeneiskolába.)
  • Tudsz kottát olvasni? (nem baj, ha nem)
  • Amit még fontos tudnunk rólad

Ha nincs kamerád, vagy magnód, hívj bennünket vagy írj, és segítünk.
Ha nem tudsz felvételt küldeni, de szeretnél jelentkezni, akkor is küldd el a jelentkezésed.

Kérünk, hogy legkésőbb 2010. szeptember 30-ig add postára az anyagot.

Meghallgatás
Akik személyesen meghallgatnak:

  • Snétberger Ferenc Szakkollégiumunk alapítója, művészeti vezetője. Liszt-díjas gitárművész, zeneszerző; a Szakkollégium gitár tanszakának vezetője.
  • László Attila Liszt-díjas, Érdemes gitárművész, zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense; a Szakkollégium zenekari gyakorlati vezetője.
  • Oláh Kálmán Liszt-díjas jazz-zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, zeneszerző; a Szakkollégium zongora tanszakának vezetője.

A meghallgatás előreláthatólag 2010. október 11-én, Budapesten lesz. Az útiköltséget (autóbusz, vonat) térítjük – hozd magaddal a jegyedet.
A meghallgatáson zongorát, dobot, bőgőt és erősítőt biztosítunk. Ha más hangszeren játszol, hozd magaddal. Ha nem tudsz hangszert hozni, írd meg.
Iskolai kikérőt írunk, és igazolást is adunk erről a napról.

A 60 legtehetségesebb fiú és lány Felsőörsön (a Balatonfelvidéken) tanulhat 2011 nyarán 6 héten át, majd ősszel és tavasszal 3 hétig. A Szakkollégiumban tizenkét héten át zenei, művészeti órákat, angol nyelvi, számítógépes ismereteket, és munkavállalással kapcsolatos képzéseket és roma kultúra ismereti órákat tartunk, emellett minden tanulóval külön-külön is foglalkoznak mentoraink.
Tanáraink lesznek olyan hazai világhírű művészek, mint: Snétberger Ferenc, László Attila, Oláh Kálmán, Szakcsi Lakatos Béla, és olyan kiváló nemzetközi vendégelőadók, mint Paolo Vinaccia, Tony Lakatos vagy Roby Lakatos.

A Szakkollégium a „normál” általános vagy középiskolai tanulmányok mellett is elvégezhető, tehát nem kell évet halasztani. Minden tanulónk iskolájával, családjával kapcsolatot fogunk tartani, és amiben szükséges, segítünk.
A Szakkollégium tanulói havonta ösztöndíjat kapnak.

A képzés a tanulók számára ingyenes, mivel a költségeket az iskola fenntartója, a Camp Europe Felsőörs Közhasznú Kft. vállalja. Napi teljes ellátást, azaz étkezést és szállást (2-4 fős fürdőszobás szobákban) biztosítunk minden tanulónknak.
Hétköznapokon 8-15 óráig tart a tanítás, utána szabadidős programokon (sport és kulturális programokon, kirándulásokon) vehetnek részt a diákok – szintén ingyenesen.
Az iskola Felsőörsön (Veszprém, megyében, a Balatontól 3 km-re), a Malomvölgyben található. Korszerű tantermek, hangszerekkel felszerelt próbatermek, számítástechnikai oktatóterem, 100 fős koncertterem és sportpályák biztosítják azt, hogy a legjobb körülmények között tanulhass.
Ha idén mégsem nyersz felvételt, ne keseredj el, légy kitartó, mert a felvételit minden évben újra meghirdetjük.

Kedves Család! Zeneileg tehetséges gyermekük számára ez egyedülálló lehetőség. Kérjük, támogassák, hogy jelentkezése eljuthasson hozzánk; örömmel fogadunk minden jelentkezőt. Kollégáink a tanulmányok alatt családjukat is segíteni fogják.

Bővebb információ: http://www.campeurope.hu

Letölthető dokumentum

CE_felhivas.pdf

Kapcsolat:
Camp Europe Felsőörs Oktatási Közhasznú Nonprofit Kft.
8200 Veszprém, Haszkovó u. 25/A
Tel.: 88/560-103, fax: 88/560-104
Mobil: 70/984-83-66
E-mail: info@campeurope.hu