palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat Civil szervezetek számára-Emberi Jogok Napja

emberi Jogok Napja pályázatPályázati felhívás a 2010. december 10-én 10-20 óráig a Budapesti Európai Ifjúsági Központban a Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Éve jegyében rendezendő EMBERI JOGOK NAPJÁRA. 1948. december 10-én az ENSZ közgyűlése elfogadta az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát. Ennek emlékére az ENSZ 1950. december 4-i közgyűlése december 10-ét az Emberi Jogok Napjává nyilvánította.

A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat együttműködésben a Budapesti Európai Ifjúsági Központtal és civil szervezetekkel 2010. december 10-én Emberi Jogok Napját rendez a Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Éve jegyében.

A rendezvény célja, hogy a látogatóknak, és a médián keresztül egy nagyobb közönségnek ízelítőt adjunk az emberi jogokkal foglalkozó, szegénység és társadalmi kirekesztés ellen tevékenykedő civil szervezetek munkájából, felhívjuk a figyelmet az emberi jogokra, a társadalmi szolidaritásra, valamint arra, hogy saját környezetében mindenki tehet az emberi jogok érvényesüléséért.
A programra középiskolásokat, felsőoktatásban tanulókat, ifjúsági és közművelődési szakembereket, pedagógusokat, szociális területen dolgozókat, civil szervezetek munkatársait és érdeklődőket várunk.

A rendezvényen lehetőséget szeretnénk biztosítani szervezetek, projektek bemutatására, az emberi jogokat népszerűsítő szórólapok elhelyezésére, tájékoztatók, rövidfilmek, képek vetítésére, rövid (max. 1/2 órás) beszélgetéseken való részvételre, prezentációra, interaktív játékok bemutatására és fellépésekre.
Szeretnénk a sajtó és a nagyközönség számára összeállítani az idei év leltárát a civil szervezetek munkájáról, ennek érdekében a mellékelt kérdőívet kérjük kitölteni és visszaküldeni.

A pályázat során kiválasztott szervezetek számára a megjelenési lehetőséget térítésmentesen biztosítjuk.

A megjelenési lehetőségről 2010. október 9-ig értesítjük a pályázókat.

A kitöltött jelentkezési és információs lapot kérjük a Mobilitás Információs és Képzési Irodájába, Szebenyi Marianna részére a megadott határidőig postai úton vagy elektronikusan eljuttatni.

Elérhetőség:
Mobilitás Információs és Képzési Iroda
Levélcím: 1525. Budapest, Pf:20.
E-mail: szebenyi.marianna@mobilitas.hu
Tel: 06-30-405-5326

A pályázatok beérkezésének határideje: 2010. október 4.

Letölthető dokumentumok:

Felhívás

Jelentkezési lap

Kérdőív

Forrás: http://www.mobilitas.hu/