palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat doktori ösztöndíjra: Bristol Centre for Functional Nanomaterials, Egyesült Királyság

bristol-universityA Bristol University részét képező Bristol Centre for Functional Nanomaterials egy új doktori iskola, mely évente 10 PhD-hallgatónak kínál 4 évre szóló képzést. A doktori iskola funkcionális nano-anyagokra összpontosítja tevékenységét és ezen belül is hangsúlyozottan gyakorlati problémákkal kíván foglalkozni. A doktori iskola jelentkezéseket vár. A PhD-hallgatók első csoportja a képzést 2009. októberében kezdheti meg.


A program fő elemei:

•    A kémia, fizika és mérnöktudományok területén világszerte ismert tudósok vezetésével folyó interdiszciplináris és multidiszciplináris képzési program.

•    Az új GBP 12 milliós beruházással elkészült Nanotudományi Központban egy sokoldalúan képzett közegben dolgoznak a hallgatók.

•    Az Egyesült Királyság egyik vezető tudományos központja ad otthont a doktori iskolának (a Bristol University Science Faculty 2008-as felmérések szerint az Egyesült Királyság legjobb 3 egyetemi tudományos központjának egyike).

•    A funkcionális nanoanyagok gyakorlati alkalmazása érdekében szoros együttműködés a területen kulcsszereplő globális iparvállalatokkal.

•    Négyéves integrált PhD-képzés, testreszabott oktatási kurzusokkal és kutatással biztosítja a hallgatók felkészülését arra, hogy a PhD-fokozat megszerzésén túl önálló kutatóként dolgozzanak.

Nagyon jó minősítésű kémiai, fizikai, mérnöktudományi vagy anyagtudományi diplomával rendelkező pályázók jelentkezését várják.

Jelentkezési lap letölthető: www.bcfn.bris.ac.uk.

További információ:
Magócsi László
tudományos és technológiai attasé
Magyar Nagykövetség, London
LMagocsi@kum.hu
Tel. +44 20 7201 3456