palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat fiatal újságíróknak-Euro-Mediterranean Academy for Young Journalist

emaj2009_pályázatÚjságíróként fontos szerepet játszol a nagyközönséghez jutó információk kiválasztásában, terjesztésében és értékelésében. Ezzel a felelősséggel együtt jár a sztereotípiák terjesztése és az előítéletek megerősítése. Rengeteg félreértés létezik a nyugattal és az arab világgal kapcsolatban, amely a felelőtlen újságíráson keresztül negatívan befolyásolhatja a közvéleményt mindkét régióban. Az EMAJ célja, hogy felhívja a figyelmet a “másikra”, hogy segítse megteremteni a kritikus és kiegyensúlyozott újságírást, amely az elsőkézből való tudás alapjain nyugszik, nem az öröklött előítéleten. (archív)

Fiatal újságíró vagy, aki egy EU vagy MEDA országban él?
Égsz a vágytól, hogy jobb interkulturális újságírásról tanulj?
Készen állsz arra, hogy szembenézz a globális migráció kihívásaival?

Csatlakozz a fiatal újságírók hálózatához, és jelentkezz az Euro-Mediterranean Academy for Young Journalists 2009. október 5-16-ig megrendezésre kerülő amszterdami kurzusára!

Az eseménnyel kapcsolatos minden költséget, beleértve az utazási, szállás- és étkezési költséget, fedeznek a szervezők.

A résztvevők: 18 fiatal felnőttet választanak ki az euro-mediterrán régióból, 9-et EU tagországból és 9-et a barcelonai folyamatban részt vevő mediterrán országból (Algéria, Egyiptom, Izrael, Jordánia, Libanon, Mauritania, Marokkó, Palesztin Nemzeti Hatóság, Szíria, Tunézia, Törökország).

A jelentkezéshez az alábbi feltételeknek kell megfelelni:

  • fiatal újságírók, akik az utolsó évükben töltik az újságíró iskolában/egyetemen, vagy a szakmai életük első évében járnak (korhatár: 30 év)
  • folyékony angol nyelvtudás (az EMAJ munkanyelve az angol)
  • állampolgárság a fenti országok egyikében
  • a jelentkező munkájának képviselnie kell az Akadémián szereplő valamely média-formát: írott média, online média, rádió, TV
  • motiváció, hogy egy interkulturális csapatban dolgozzon migrációval kapcsolatos témákban.

Jelentkezési határidő: 2009. június 22.

További információ: www.emaj2009.org

Forrás:ÍOKM