palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat fürdőruha alapanyaghoz minták tervezésére, grafikai tervek készítésére

A Rebecca Kft, a nemzetközi fürdőruha piacon elismert, designer kategóriában jegyzett Rebecca Swimwear brand gyártója nyílt pályázatot hirdet, egyéni tervezők, formatervezők és grafikusok részére több pályázati kategóriában.


A pályázati kiírás tárgya:

 1. fürdőruha alapanyaghoz minták tervezése, grafikai tervek készítése
 2. a 2014-es fürdőruha kollekcióhoz fürdőruha tervek, formatervek készítése

A pályázótól olyan új, előremutató, eddig nem látott mintákat, formavilágot, modell és/vagy design ötleteket várunk, amely az eddigiekhez hozzáadva mégis azzal harmóniában biztosítaná a „szükséges plusz”-t, illetve hosszabb távú célunk az, hogy megtaláljuk azt a kreatív, merész és ötletgazdag „elmét”, aki a cég tervezőjével együttműködve segít megálmodni a következő évek kollekcióit.

A nemzetközi piacokon 23 éve jelen lévő cégünk stabil pozíciót vívott ki a fürdőruha szektorban. A luxus kategóriába tartozó, egyedi, extravagáns, de mégis kifinomult ízlésvilágú fürdőruhákat a világ több mint 40 országának üzleteiben lehet megtalálni.

A fürdőruhák stílusa, hangulata, forma és színvilága a www.rebeccaswimwear.com oldalon tekinthető meg, ami segíthet a pályázónak abban, hogy körülbelül milyen stílusirányzat jellemzi jelenleg a márkanevet. A teljes kollekción belül két részkollekciót kívánunk frissíteni, bővíteni, ezek a Mythos és az Episode.

Az Episode kollekciót a trendi minták és sokszínűség jellemzi. A kollekción belül a hangsúly a minták egyediségén, speciális pozicionálásán van.

Az 1. számú pályázati pontnál az Episode kollekcióhoz várunk alapanyagmintákat, ötleteket, terveket. Inspirációként a következő kulcsszavakat ajánljuk a pályázók figyelmébe: elegáns, különleges, figyelemfelkeltő, ízléses, kifinomult, merész, gazdagság, luxus.
A tervezésnél a következő speciális szakmai szempontokat kérjük figyelembe venni:

 • Bielasztikus anyagokkal dolgozunk.
 • Az anyagok általános szélessége 140-145 cm.
 • A digitális textilnyomtatásnak köszönhetően manapság bármilyen minta megjeleníthető a textíliákon.
 • A tervezett minták ne legyenek elmosódottak; kontúros, élénk színű mintákat várunk.
 • A designok méretezésénél legyenek tekintettel a rajzolatok méretére, hiszen a minták 20*25 cm-es téglalapban/háromszögben, illetve kb. 40-50 cm széles fürdőruha alsóban fognak megjelenni.

A pályázók használhatnak alapnak digitális képeket, fotót, rajzolt vagy festett mintát, illetve ezek kombinációit.

A Mythos kollekció jelenti a Rebecca kollekció eszenciáját: ezt a részkollekciót egyszínű alapanyagok jellemzik; a lényeget az anyagstruktúrák és azok játéka, speciális technológiák alkalmazása, ékszerjellegű kiegészítők, díszítések, Swarovski kristálydíszítés adja. A Mythost jellegét tekintve kollekciónk „haute couture” részének tartjuk.

A 2. számú pályázati pontnál olyan különleges, elegáns, merész terveket, ötleteket várunk, amelyek a nemzetközi divatvilágban is helytállóak, követik a jelen divat elvárásait, követelményeit,kvázi prêt-à-porter fürdőruhaterveket várunk.
A tervezésnél a következő szakmai szempontokat kérjük figyelembe venni:

 • Nyitottak vagyunk bármely extravagáns ötletre, de minden megoldásnak sorozatgyártásban megvalósíthatónak kell lennie. (Nem egyszeri és megismételhetetlen mesterműveket kérünk )
 • A pályatervek során alkalmazható technológiák pl. (mindez a teljesség igénye nélkül) lézervágás, plisszírozás, zsinórozás, gyöngyfűzés, kézi hímzés, stb.
 • A termékterv és annak részletei vízállóak legyenek, tekintettel továbbá arra, hogy a késztermék klóros, termál és sós víznek is ki lesznek téve.
 • A rajzok részletes kidolgozottságúak legyenek.

A pályázónak nem feladata a varrás és gyártástechnológiák kitalálása, ez a technikai háttér cégen belül adott.

Pályázati feltételek: 
A versenyre csak saját tervek, művek nyújthatók be. Fontos kikötésünk, hogy a jelenlegi fürdőruhagyártók, neves külföldi cégek, ötleteivel, az elmúlt évek terveivel ne legyen sem hasonlóság, sem azonosság. A pályamű leadásával a résztvevő garantálja, hogy nem használt fel más eredetű művet. Plágium gyanús műveket kénytelenek vagyunk elutasítani.

A pályázat elbírálása:
A határidőre benyújtott pályázatokat szakmai bizottság értékeli, majd az első forduló eredményéről a pályázat kiírója értesíti a pályázókat. Az első fordulón túljutott pályaművek alkotóit a pályáztató egy második körben történő egyeztetésre, beszélgetésre hívja be, ahol vagy konkrét megállapodás születik, vagy további módosításokat, változtatásokat kérünk a pályázóktól.

Pályázni lehet külön mindkét kategóriában, de egy pályázótól összevont pályázatot is elfogadunk. A pályázókat kérjük, hogy tüntessék fel a pályázaton, hogy melyik kategóriában pályáznak.

Az elfogadott pályaművek anyagi támogatásban részesülnek, illetve megállapodás születik azok további felhasználásáról.

Az anyagi támogatás összege függ az ötlet kidolgozottságától, minőségétől. A pályaműveken belül egy-egy tervet, rajzot is megvásárolunk, de komplett csomag megvásárlása is lehetséges. A sikeres pályázókkal hosszú távú együttműködés is kialakítható.

Az 1. pályázati pontban kiírt, nyertes mintatervek anyagi támogatása: 10.000 -30.000 /rajz, minta.
A 2. pontban kiírt, nyertes pályamunkák, fürdőruha tervek anyagi támogatása: 10.000 -30.000/ terv

A sikeres pályázókkal a Rebecca Kft. felhasználási szerződést köt a kiválasztott pályamű felhasználására vonatkozóan.

Pályázók köre: A MOME jelenlegi vagy korábban végzett hallgatói (tervezők, formatervezők, grafikusok), de kizárólag magánszemélyek  jelentkezését várjuk.

Pályázati feltételek

 • A pályázathoz kérjük csatolni a pályázó önéletrajzát, szükség szerint korábbi referenciáit, de ez utóbbi természetesen nem feltétel.
 • A pályázati anyagot, a terveket, rajzokat az office@rebecca.hu email címre várjuk vagy a pályázati anyagok postai úton is beküldhetőek, a Rebecca Kft -1037, Budapest, Bécsi út 267. /13. épület postai címre. Várjuk. A postai úton beérkező anyagok a pályázatok elbírálása után a pályázók számára visszapostázásra kerülnek. A Rebecca Kft. kijelenti, hogy a beérkezett pályaműveket a tervezők szellemi tulajdonának tekinti, és azokat a pályázó beleegyezése nélkül nem használja fel.

Pályázati anyagok benyújtásának határideje, az első forduló zárónapja: 2013. február 20.
A pályázatok második fordulójának ideje előreláthatóan 2013. március 1.

Felmerülő kérdések esetén az office@rebecca.hu email címen tudunk bővebb felvilágosítást adni.