palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat hátrányos helyzetű gyerekek Gyereknapi utaztatására

millenaris pályázatA Millenáris – a korábbi évekhez hasonlóan – május 30-án, vasárnap nagyszabású ingyenes gyereknapi programot szervez. Fontos számunkra, hogy Budapestről és az ország különböző pontjaiból érkező gyerekek számára felejthetetlen élményt szerezzünk a Millenárison. A maratoni gyereknapi programon időutazásra invitáljuk őket, ahol különböző világokat ismerhetnek meg, ügyességi játékokon és kreatív, fejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt. Ezenkívül pedig a Ghymes együttes zenéjét élvezhetik, valamint a Langaléta Garabonciások a Ládafia Bábszínház egy-egy előadását tekinthetik meg.


A 2010-es év a szegénység és kirekesztettség elleni küzdelem Európai Éve. Az év kapcsán, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletével összefogva szeretnénk lehetővé tenni, hogy a hátrányos helyzetben élő gyerekek is eljuthassanak a Millenáris legendásan népszerű Gyereknapi kavalkádjára. Szeretnénk továbbá, ha minél többen – az ország távolabbi pontjairól is részt vehetnének a gyereknapon. Tudjuk, hogy a hátrányos helyzetben élő gyerekeket nevelő intézmények számára az utaztatás is nagy gondot jelent, ezért ebben az évben pályázat útján ingyenes utazás nyerhető el.

A Millenáris Nonprofit Kft. és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete pályázatot hirdet a hátrányos helyzetű gyermekek kulturális-szabadidős programjának támogatása céljából. A támogatás elnyerésével a hátrányos helyzetű gyerekek egész napos kirándulás keretében meglátogatják a Millenárist és részt vesznek a Gyereknapi programon. Pályázni lehet a Millenárisra külön busszal történő utazás teljes költségének megtérítésére utólagos elszámolással. (Étkezést –igény esetén- térítés ellenében tudunk biztosítani.)

A pályázat beadási határideje: 2010. május 20!!!!. elektronikus formában (e-mail) vagy postán

Formai követelmények: minimum 1 oldalas pályázati anyag, amely tartalmazza az intézmény bemutatását, a gyerekek kikapcsolódási, művelődési lehetőségeit, mit szeretnének ezzel a lehetőséggel elérni;

Pályázhatnak a segítséggel, fogyatékkal élő, speciális nevelési igényű valamint állami gondoskodásban élő gyermekeket nevelő intézmények, hátrányos, szegény sorban élő családokat tömörítő szervezetek. Lehetőség van több intézmény együttes pályázatára annak érdekében, hogy az egyes buszok kapacitását –kb. 40 fő minél jobban kihasználják.

Korosztály: 3-12 éves korig (irányadó)

Cél: hátrányos helyzetű gyerekek ingyenes, igényes szórakoztatása, kulturális programok nyújtása

A pályázati kiírásnak megfelelt intézmény pályázatát fogadjuk el. Pályázatok elbírálása beérkezési sorrendben történik.

Részletes program a www.millenaris.hu oldalon.

Letölthető dokumentum

pályázati kiírás

Kapcsolat, információ:

Molnár Éva gyerekprogram-szervező
telefon: 06-1-336-450, 30/866-0532
e-mail: emolnar@millenaris.hu
cím: Millenáris Nonprofit Kft. 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

Forrás: Millenáris kht.