palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a Fogyatékosság-barát munkahely elismerés megszerzésére és logó használatára

fogyatékosság barát pályázatA Szociális és Munkaügyi Minisztérium, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány felhívást hirdet munkáltatók számára a „Fogyatékosság-barát munkahely” elismerés megszerzésére és logó használatára. Az elismerés bevezetésének célja az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találásának elősegítése.

Letöltheti a Fogyatékosság-barát munkahely Koncepció leírását, a Jelentkezési lapot és az Áttekintő lapot.

A felhívásra Magyarország valamennyi kis-, közép- és nagyvállalata jelentkezhet az üzleti szférából, a közszférából és a non-profit szervezetek köréből egyaránt.  Olyan munkáltatók jelentkezését várják, akik elkötelezettek a fogyatékos személyek toborzása, foglalkoztatása, megtartása, illetve a szervezet dolgozóinak fogyatékos munkatársakkal, ügyfelekkel / vásárlókkal kapcsolatos érzékenyítése, informálása iránt.

A „Fogyatékosság-barát munkahely” logó a belső és külső álláshirdetéseken, jelentkezési lapokon, a toborzás során, továbbá a munkatársakkal való kommunikáció során használható.

Az elismerés megszerzéséhez és a logó használatához a Salva Vita Alapítvány honlapján (www.salvavita.hu) található Jelentkezési lap kitöltése szükséges. Ennek segítségével az Európai Minőségmenedzsment Alapítvány (EFQM) Kiválóság Modellje mentén szisztematikusan áttekinthetik, mennyire eredményesen teljesít a szervezet a fogyatékos emberek toborzása, foglalkoztatása, megtartása, a dolgozók szemléletformálása területén, és hol lehetne még javítani. A Jelentkezési lapon meg kell határozni minimum 1-1 rövidtávú (3 hónapon belül megvalósítandó) és középtávú (2 éven belül megvalósítandó) fejlesztést, melyet a fogyatékosság tudatos kezelése érdekében terveznek.

A kitöltött Jelentkezési lapokat 2010. május 21-ig várják a következő
e-mail címre:     logo@salvavita.hu
vagy postacímre:     Salva Vita Alapítvány Fogyatékosság-barát munkahely elismerés, Budapest, Erzsébet krt 13. III/3
1073

Az elismerés megszerzéséhez és a logó használatához 2010. augusztus 31-ig végre kell hajtani és dokumentálni szükséges a vállalt rövidtávú fejlesztést / fejlesztéseket. Ezek megvalósulását egy szakértői csoport fogja ellenőrizni, majd ez alapján a szervezetet előterjesztik a „Fogyatékosság-barát munkahely” elismerés megszerzésére. Az elismerés odaítéléséről a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, az American Chamber of Commerce in Hungary és a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület képviselőiből álló Akkreditációs Bizottság dönt. Az elismeréseket az első alkalommal ünnepélyes keretek között – várhatóan 2010. utolsó negyedévében – vehetik át a munkáltatók.

A „Fogyatékosság-barát munkahely” logó 2 évig használható. Használata további 2 évre, többször is meghosszabbítható a középtávú fejlesztések végrehajtása és dokumentációja alapján.

A projektet a Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (CEE Trust) nemzetközi szervezet támogatja.

Forrás: http://www.salvavita.hu/