palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat képzőművészeti mentorprogramban való részvételre

Az L Art Management és az Együtt a Művészetért Egyesület nyilvános pályázatot ír ki képzőművészek számára, a Budapest Art Mentor képzőművészeti mentorprogramban való részvételre. Szeretnél bekerülni a művészeti vérkeringésbe, kiállítani, ismertté válni, de nem tudod, hova fordulj, kit keress, mit tegyél? Szeretnél láthatóvá válni, cikkekben megjelenni, szakmabeliekkel beszélgetni? Segítséget kapni, hogy hogyan határozd meg az áraid, hol és kivel állíts ki? Szeretnél egy művészeti közösséghez tartozni? Akkor ez a képzés neked szól!

Szeretnél bekerülni a művészeti vérkeringésbe, kiállítani, ismertté válni, de nem tudod, hova fordulj, kit keress, mit tegyél? Szeretnél láthatóvá válni, cikkekben megjelenni, szakmabeliekkel beszélgetni? Segítséget kapni, hogy hogyan határozd meg az áraid, hol és kivel állíts ki? Szeretnél egy művészeti közösséghez tartozni? Akkor ez a képzés neked szól!

A Budapest Art Mentor – képzőművészeti mentorprogram célja, hogy lehetőséget teremtsen a magyar és a nemzetközi művészeti szcéna megismerésére és az abba való beágyazodásra. A programban való részvételre nyilvános pályázat útján lehet bekerülni.

Beadási határidő: 2020. július 6. (hétfő) éjfél
Első körös eredményhirdetés: 2020. július 20.
A mentorprogram kezdete: 2020. szeptember 7. hétfő

A Budapest Art Mentor – képzőművészeti mentorprogram egy két félév időtartamban megvalósuló képzés, mely alapvetően két párhuzamosan futó elemből épül fel:

 • A program képzési része összesen 32 alkalmat ölel fel a két félév alatt, heti egy alkalommal. Ez idő alatt a mentoráltak elsajátítják a szükséges kommunikációs készségeket, pénzügyi és jogi alapokat, megismerik a magyar és a nemzetközi szcéna viszonyrendszerét. Útmutatást és javaslatokat kapnak arra nézve, hogy hogyan prezentálják magukat a célközönségüknek a mindennapi életben és az online világban, hogyan írjanak pályázatot és hol találhatóak a nekik szóló pályázatok. Milyen karrierutak állhatnak előttük és személyiségükből adódóan melyik a számukra megfelelő. Mindezt a tudást a szakmájukban vezető szerepet játszó oktatóktól sajátíthatják el.
  Ez egy gyakorlati képzés, mely a művészek egyéni helyzetéből indul ki, az alkalmak interaktív jellegűek. Valós, az adott alkotó meglévő és vágyott karrierjén alapuló gyakorlatokon keresztül építheti fel azt a karriermodellt, ami számára a legjobban működik.

Tantárgyak:

 • Művészeti karrierépítés
 • Nemzetközi szcéna ismerete
 • PR, marketing, kommunikáció
 • Online média ismeretek
 • Prezentáció / storytelling
 • Vállalkozási ismeretek
 • Jogi ismeretek
 • Pályázatírás és figyelés

A program másik eleme a szűkebb értelemben vett mentorprogram, mely a mentoráltak és a mentorok közötti szoros munkán és kapcsolattartáson alapul, havi egy találkozó keretében.

A mentorok:
Balogh Máté (a KortársPR-os ügyvezetője)
Bérczi Linda (a Budapest Art Week igazgatója)
dr. Olajos Anna (kulturális-stratégiai tanácsadó, jogász)
Tóth Pál Sándor (art consultant)
Vékony Délia phd (művészettörténész)
A mentoráltak félévkor egy prezentáció formájában, év végén pedig prezentáció és egy csoportos kiállítás keretében mutatkoznak be.

Letölthető dokumentum

BAM2020_palyazatikiiras

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok:

Kitöltött adatlap
Szakmai önéletrajz
Online portfólió (max. 4 MB)
Motivációs levél
Szakirányú diploma másolata (max. 1 MB)
A pályázati dokumentumokat kérjük feltölteni: ide.

További információk az alábbi e-mail címen kérhetőek: budapestartmentor@gmail.com