palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat KFI szakkiállításon való részvételre hazai, kutatás-fejlesztésre és innovációra alapuló start-up vállalkozások számára

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) egyik legfőbb feladata a hazai kutatás-fejlesztés és innováció nemzetgazdasági szintű ösztönzése, a hazai start-up ökoszisztéma kialakításának szakmai támogatása, a vállalkozói szféra hálózatosodásának előmozdítása. A NIH 2013. június 11-12. között rendezi meg az Innotrends Hungary 2013 elnevezésű konferenciát és szakkiállítást, amelyhez kapcsolódóan pályázati felhívást tesz közzé a hazai, kutatás-fejlesztésre és innovációra alapuló start-up vállalkozások kiállítóként való részvételére.

A hazai KFI eredményeket bemutató szakkiállításon résztvevő start-up vállalkozásokat a NIH nyílt pályázati formában kívánja kiválasztani, amelynek keretében az értékelés során felállított rangsorban az első 30 hazai vállalkozás kaphat térítésmentesen kiállítói helyet a kutatás-fejlesztés és innováció területén általuk megvalósuló innovatív ötletek, termékek és szolgáltatások bemutatására. A kétnaposra tervezett szakkiállítás és konferencia paraméterei:

INNOTRENDS HUNGARY 2013
Helyszín: Budapest, Millenáris Park
Időpont: 2013. június 11-12.

A pályázat

A nyilvános pályázat keretében meghirdetett kiállítói részvételre innovatív ötleteket, termékeket és szolgáltatásokat fejlesztő start-up vállalkozások jelentkezhetnek, iparágtól függetlenül. A kiválasztott induló vállalkozások az Innotrends Hungary 2013 szakkiállítás standjain mutatkozhatnak be a szakmai nagyközönség és a lehetséges befektetők, finanszírozók előtt.

Pályázni a NIH honlapján elérhető jelentkezési lap kitöltésével lehet:
http://kaleidoszkop.nih.gov.hu/regisztracio

Jelentkezési határidő: 2013. április 24. (szerda), 12:00 óra
A kiválasztott start-up vállalkozásokat 2013. május 7-ig értesítjük.

Elbírálás

A beérkező pályázatokat innovatív és kezdő vállalkozásokat támogató szervezetek szakértőiből álló bizottság értékeli és rangsorolja.

A pályázatok értékelésének főbb szempontjai:

  • az ötlet technológiai újszerűsége,
  • gazdasági és piaci megvalósíthatósága,
  • az ötlet hatása más technológiai területre,
  • az ötlet társadalmi hasznosulása, hasznossága,
  • eddig elért eredmények.

Forrás:  http://www.nih.gov.hu