palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat könyvtáraknak a Márai-programban való részvételre

A program célja: A nemzeti kultúrkincs megőrzése, a hazai és a határon túli magyar kiadók által megjelentetett, értéket képviselő könyvek eljuttatása minél több olvasóhoz a hazai és a határon túli könyvtárakon keresztül; az olvasáskultúra fejlesztése; a kortárs magyar szerzők támogatása és megismertetése.

A tervezet megvalósítása érdekében a Nemzeti Kulturális Alap Könyvkiadási Kollégiuma a mellékletben megnevezett könyvtárak számára lehetőséget kínál arra, hogy a Márai-program II. listájáról az intézménye részére megállapított keret mértékéig a Könyvtárellátó Kiemelten Közhasznú Kft. (továbbiakban KELLÓ) honlapján, a marai.kello.hu elérési útvonalon könyveket rendelhessen meg.

A jelentkezéshez szükséges információk:

     • a Márai II. lista rendelés céljából csak a mellékletben megnevezett könyvtárak számára érhető el,

     • a felület lehetőséget biztosít a Márai II. listán szereplő könyv és hangoskönyv dokumentumok megrendelésére.

A jelentkezéshez szükséges feltételek:

  •  A KELLÓ a könyvtárak igazgatóit e-mail-ben tájékoztatja a jóváhagyott rendelés menetéről, továbbá elküldi számukra az adott könyvtár felhasználónevét és jelszavát,
  •  A könyvtáraknak e-mailben válaszolva legkésőbb június 15-ig nyilatkozniuk kell arról, hogy a programban részt kívánnak-e venni (a könyvek megrendelése csak ez után lehetséges),
  • a megrendelt könyveket a KELLÓ megvásárolja a kiadóktól, majd eljuttatja a könyvtáraknak.

Felhívjuk a könyvtárak figyelmét arra, hogy az 1000 címből saját keretük összegéig szabadon választhatnak könyveket!

A Márai II. listából történő rendeléseket a könyvtáraknak:

2012. június 1.– 2012. július 31-ig áll módjában leadni.

A könyvtárak a könyvek átvételét minden alkalommal szállítólevélen igazolják a KELLÓ számára, majd a program befejezéseként az intézmény vezetője nyilatkozik arról, hogy a könyveket beleltározták (papíralapú leltárkönyv vagy elektronikus formában), és az olvasóknak hozzáférhetővé tették.

Tájékoztatjuk a Könyvtárakat, hogy az Európai Unió Bizottságának N 357/2007. határozatával jóváhagyott támogatási program alapján azok a könyvtárak, amelyek az NKA támogatásával a Márai-listából könyvet vásárolnak, kulturális támogatásban részesülnek.

Letölthető dokumentum

kiírás

További információt a KELLÓ munkatársától, Hamvas Pétertől (00-36-1-237-6984-es telefonszámon) lehet kérni.

Forrás: nka.hu