palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat közép-európai és balkáni színházi, tánc-, zenei és cirkuszi projektek megvalósítására

A Mittelyoung a 30 év alatti fiatalok által, a 30 év alattiak számára szervezett esemény fesztivál, melynek keretében Olaszországból, Közép-Európából és a Balkánról érkező projekteket mutatnak be.

A benyújtott pályázatok közül a Mittelfest művészeti vezetésének koordinálásával a kurátorok csoportja 9 projektet választ ki (2 színházi, 2 zenei, 2 tánc, 2 cirkusz és egy projekt, amely a fenti kategóriák valamelyikébe tartozhat), amelyeket 2024. július 16-18. között mutatnak be Cividale del Friuliban.

A 9 tervezett projekt közül további 3 előadást választanak ki, amelyeket a 2024. július 20-22. között megrendezésre kerülő Mittelfest Disordini (Disorders) fesztiválon újra műsorra tűznek.

A felhívásra 30 év alatti egyének és legfeljebb 6 tagú együttesek jelentkezhetnek közép-európai és a balkáni országokból: Albánia, Ausztria, Fehéroroszország, Belgium, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Koszovó, Horvátország, Lettország, Litvánia, Moldova, Montenegró, Magyarország, Olaszország, Lengyelország, Észak-Macedónia, Németország, Románia, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Fehéroroszország és Ukrajna.

A Mittelfest minden kiválasztott projektnek gazdasági támogatást nyújt.

A Mittelfest minden kiválasztott projektnek legfeljebb 4000 EUR összegű gazdasági támogatást (koprodukciós hozzájárulást) nyújt, amely a résztvevő személyek száma és az előadás típusa alapján kerül kiszámításra, beleértve a törvény által előírt összes társadalombiztosítási és adóterhet, valamint az oda-vissza utazási és szállásköltségeket. Hasonló támogatásban részesül a mittelfest Disordini keretében kiválasztott 3 projekt is.

Pályázat weboldala: Mittelyoung: Call for Theatre, Dance, Music and Circus Projects from Central Europe and the Balkans

Jelentkezési határidő: 2024. február 14.