palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat közösségi színházi projektek megvalósítására

sínA SÍN Kulturális Központ pályázatot ír ki az előadó-művészet bármely területén aktív alkotók/alkotócsoportok számára, az Open Latitudes Európai Uniós projekt támogatásával. A pályázat célja egy közösségfejlesztést megcélzó projekt kidolgozása, azaz egy olyan művészeti eseményé, amely civilek bevonásával és aktív részvételükkel valósul meg.

Tapasztalataink szerint ez a fajta művészeti aktivitás egyre nagyobb teret kap az európai előadó-művészeti diskurzusban, a hazai színtéren viszont a jelenleg csak szórványosan mutatkozik meg. E folyamatot szeretnénk a felhívással ösztönözni, inspirálni, akkumulálni.

Olyan projekt terveket várunk, amelyek

  • a mai társadalomra és annak folyamataira reagálnak, azzal foglalkoznak
  • a civilek művészeti projektben való aktív, tevékeny bevonására számítanak
  • alkalmasak egy közösség megteremtésére, közösségi élmény életre hívására
  • a projekt kimenetele nem feltétlenül közönség-nyilvános színházi előadás

A beérkezett pályázatokról kuratórium dönt.

A legígéretesebb projekt 5.000 Euro értékű rezidencia támogatásban részesül, amelyet a projekt kidolgozására, gyakorlati megvalósítására fordíthat. A pénzbeli támogatáson túl a nyertes pályázat megvalósításának a SÍN Kulturális központ produkciós hátteret, segítséget is biztosít. A munka 2014 őszén kell megvalósuljon.

A nyertes projekt lehetőséget kap majd az Open Latitudes (3) network plénuma előtti megmérettetésen is, ahol a kilenc társzervező egy közösségi színházi projektet választ ki, amely hosszú távú megbízást kap, és 2015-2016 folyamán mind a kilenc társszervező országában megvalósul. Ezért a kérjük a pályázati anyagban a tervezett projekt kiterjesztését, nagyobb léptékű megvalósíthatósági tanulmányát is csatolni.

A pályázat benyújtása: 2014. január 20-ig a trifonov@sinarts.org címen

Kérjük a pályázathoz benyújtani:

  • a projekttervet
  • a költségtervet
  • az alkotó(k) szakmai életrajzát
  • a projektterv nagyobb léptékű megvalósításáról szóló tervezetet

Annak tudatában, hogy mint a pályázat kiírói új területre lépünk, tervezzük, hogy a pályázatok mélyebb megismerése érdekében azok beérkezése után az esélyes pályázókkal személyesen is beszélgetünk a projekt tervről a döntés előtt.

A pályázat elbírálása: 2014. január 31-ig.

Link: Pályázat közösségi színházi projektek megvalósítására