palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat köztéri alkotás létrehozására Orfűn

Az Orfűi Turisztikai Egyesület rendkívüli pályázati lehetőséget hirdet a Pécsi-tó partján húzódó sétány 0. km-énél egy ún „Futókapu” megtervezésére. A pályázat során olyan kreatív, ötletes terveket várnak a jelentkezőktől, melyek tükrözik Orfű arculatát, a település valamely kiemelkedő motívumát hangsúlyozzák.

 

Téma: „Futókapu Orfűn

Helyszín: Orfű, Pécsi-tó sétánya mentén, a 0. kilométernél

Pályázók lehetnek: diákok és magánszemélyek 18-75 éves korig, egyénileg vagy csoportosan

Tartalmi paraméterek: A műalkotás (szobor/ térinstalláció) témájában, kivitelezésében kapcsolódjon Orfű természeti és/vagy turisztikai adottságaihoz különös tekintettel a strandoláshoz, aktív vízi sportokhoz/futáshoz/kerékpározáshoz, horgászathoz. Cél, hogy a műalkotás váljon Orfű jellegzetességévé, fotózási pontjává, közösségi találkahelyévé.

Technikai paraméterek: Alapzata, magassága előre nem megszabott, ill. a sétány melletti terület határozza meg. Anyaga szabadon választott, lehetőség szerint maradandó, tartós anyagokból készül. A műalkotás kialakításánál alapkövetelmény, hogy az ne legyen balesetveszélyes, éles, hegyes felületeket ne tartalmazzon.

Jelentkezés menete:

Online, személyesen vagy postai úton: tdm@orfu.hu; 7677 Orfű, Széchenyi tér 1.

A szabadtéri grafikai látványtervek/3D modellek és anyag/technológiai leírás beadása, műleírás (maximum 4 oldal), mely tartalmazza a szobor/térinstalláció anyagára és méretére vonatkozó javaslatokat, költségbecslést, nyilatkozatot arról, hogy a beadott pályamű saját, egyedi terv.

A grafikai tervek és anyag/technológiai leírás beadása: 2013. július 30.

Zsűrizés: 2013. augusztus 15.

Megvalósítás: 2013. október 1-ig

Megvalósítás: A kiválasztott tervet 2013. augusztus 15-ét követően az Orfűi TDM Szervezet maximum bruttó 1.500.000  Ft-os hozzájárulásával az alkotó(k) elkészíti(k) és installálja az arra kijelölt területen.

Az alkotáshoz fűződő jogok:

  • az alkotóval az Orfűi Turisztikai Egyesület az alkotáshoz kapcsolódó jogokra vonatkozóan örökös, a hasznosításra és felhasználásra teljes körű (promóciós eszközök, média megjelenések, stb.) szerződést köt, melynek kizárólagos kedvezményezettje az Orfű Turisztikai Egyesület TDM Szervezete
  • a pályázatban felhasználható összeg bruttó 1.500.000 Ft, amely tartalmazza az anyagköltséget, a munkadíjat és minden egyéb felmerülő költséget
  • az Orfűi Turisztikai Egyesület egyéb jogcímen további díjat nem fizet

Határidők:

  • A grafikai tervek és anyag/technológiai leírás beadása: 2013. július 30.
  • Zsűrizés: 2013. augusztus 15.
  • A nyertes munka kivitelezése: 2013. október 1-ig.
  • A nyertes alkotás átadása ünnepélyes keretek között: 2013. október 5-én

Díjazás: A nyertes pályamű kivitelezésre kerül Orfű közterén, aminek megvalósítására a pályázó bruttó 1.500.000 forintot kap. Ebbe beletartozik az anyagköltség, munkadíj és a kivitelezéssel kapcsolatos minden egyéb felmerülő költség.

Feltétel: A pályázó képes tervének kivitelezésére a megszabott határidőn belül.

Elbíráló bizottság: Orfűi Turisztikai Egyesület elnöksége, Orfű Község Önkormányzata

További információ:

Kurilla Annamária
tdm@orfu.hu
+36-30/7736-567