palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Vulkánház egy objektívon keresztül fotópályázat

A Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont meghirdeti első fotópályázatát fotósok számára!
Kiíró: Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont
Cím: 9500, Celldömölk, Sághegyalja körút 1.
A pályázat benyújtásának meghosszabbított határideje: 2013. 09. 30.
Érvényes: 2013. 07. 19-től 2013. 08. 21-ig
Pályázhat: Minden, 16. életévét betöltött, magyar állampolgárságú személy
Mottó: Vulkánház egy objektívon keresztül
Bevezetés:
A Kemenes  Vulkánpark Látogatóközpont 2013  áprilisában nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.  A Vulkánpark építészeti koncepciója magát a vulkánkitörést modellezi. Az épület a régi kőbánya ipari épületeinek egyszerűségét, anyaghasználatát, színvilágát idézi   fel, olyan térképzést használva, amely minden lépcsőfordulóban, szinte minden lépéskor izgalmas új élményt ad.
Várjuk profi és amatőr fotósok pályamunkáját, amelyben a Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont különleges épületét, kiállítását  és környezetét egyedi módon jelenítik meg képeiken.
Részvételi feltételek
A pályázaton felső korhatár nélkül részt  vehet minden, 16. életévét betöltött magyar állampolgárságú, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező hobbi –  és hivatásos fotográfus személy, aki a megadott feltételek szerint készíti el pályázati anyagát.
A pályázat beküldésének határideje 
A pályázat beküldési határideje: 2013. szeptember 30. éjfél
A pályaműveket a kemenesvulkan@gmail.com e-mail címre  várjuk.
A pályázat beküldésének módja és technikai paraméterek 
A pályaművek kizárólag digitális formában, a megadott  e-mail címre  adhatók be, az ugyanezen az e-mailen  történt  korábbi  pályázati regisztrációt  követően.
Mindenki csak a saját maga által készített fotókkal pályázhat, melyről írásban nyilatkozik.
18.  életévét be nem töltött pályázó esetében szülő/gondviselő által aláírt nyilatkozatot fogadunk el.
A pályázati anyagok beadásakor minden résztvevő köteles feltüntetni a pályamű megalkotásakor használt technikát.
A pályázati anyagok formai és technikai követelményei:
 • File-típus: JPEG, a legmagasabb képminőséggel elmentve
 • Méret: hosszabbik oldal, fekvő kép esetén 1400 pi xel, álló kép esetén 1000 pixel
 • Minimális eredeti méret: 2592 x 1944 pixel (5 Mpixel)
 • A pályázaton legalább 5 megapixel (2562×1936) felbontású eredeti képpel lehet részt venni, melynek kicsinyített 1400×1000 pixeles változatát kell elküldeni.
 • A 2. fordulóba bejutott képekről külön értesítés után  digitális adathordozón (cd/dvd) elküldendő  a  nagyfelbontású változat maximum 10 megapixel (3648 x  2736 pixel) méretű változata
 • A megadott paraméterektől eltérő digitális anyagokat nem áll módunkban elfogadni.
 • Pályázó tudomásul veszi, hogy a bekért nagyfelbontású képek feltöltése hiányában a kiíró kizárhatja őt a pályázatból.
 • A képfeldolgozás során történő beavatkozások elfogadásáról, mértékéről és természetességéről a zsűri dönt.
 • Engedélyezett a kép megvágása, zavaró elemek levágása és a kép orientációjának megváltoztatása.
Beküldhetők olyan felvételek is, amelyek az alábbi technikákkal készültek:
 • Egy helyszínen, időben egymás után készített több felvétel kamerán belüli vagy utólagos (kamerán kívüli!) egyesítéséből   származó HDR és panoráma képek, összeadott képek-csillagászati „csíkhúzós“ felvételek. Tekintettel az óriási file méretekre az ily módon készített képek eredeti file-jait a zsűri egyedileg kéri m ajd be az érintett pályázóktól.
 • A panoráma formátumú képekre  is a fenti szabályok érvényesek. Egy képből vágott vagy több képből összeállított, 1:2-1:4 képarányú pályaművek nevezhetők.
 • Nem küldhetők be  digitális módon keretezett, felirattal és dátummal ellátott képek.
 • A kép egyes részeinek módosítása, illetve retusálása nem megengedett!
 • Képelemek eltávolítása vagy hozzáadása nem megengedett, viszont lehetőség van az eredeti kép készítése közben keletkezett technikai hibák eltávolítására: karc, vegyszerfolt, a fényérzékelőre tapadt por. Engedélyezett továbbá a felvételek fekete-fehérré alakítása, valamint az analóg felvételeknél a szkennelési/digitalizálási hibák (karcolás, porszem)
 • eltávolítása.
Szerzői és személyiségi jogi feltételek:
Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelynek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyiségi jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis más személyek szerzői vagy egyéb személyiségi jogait megsértik, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a Kemenes Vulkánpark Látogatóközpontot  mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.
Pályázó a pályázat megküldésével díjigényéről kifejezetten lemond az alábbi felhasználások tekintetében, illetve a fotók pályázatra való elküldésével díjigény nélkül engedélyezi, hogy:
 • a  Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont  a fotókat a pályázat idején a pályázattal kapcsolatos felületeken (kemenesvulkanpark.hu; facebook  oldal), és esetlegesen a pályázat kapcsán rendezendő kiállításon közzé tegye;
 • a pályázat zsűrizésével kapcsolatosan a fotók zárt formában, kizárólag a zsűri tagjai számára hozzáférhetőek legyenek;
 • a fotók egy esetleges kiállítás keretében a nyilvánosság számára hozzáférhetők legyenek;
 • a  Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont  archívumában időbeli korlát nélkül tárolhassa a fotókat. A fenti célok érdekében  a Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont  jogosult a fotók tárolására digitális formában, illetve elektronikus eszközön.
 • A  Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont  kommunikációs felületein (print és online) a képeket korlátlan ideig felhasználja A  Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont  a fotók esetleges kiállítása során biztosítja, hogy a pályázó neve fel legyen tüntetve.