palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Vulkánház egy objektívon keresztül fotópályázat

A Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont meghirdeti első fotópályázatát fotósok számára!
Kiíró: Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont
Cím: 9500, Celldömölk, Sághegyalja körút 1.
A pályázat benyújtásának meghosszabbított határideje: 2013. 09. 30.
Érvényes: 2013. 07. 19-től 2013. 08. 21-ig
Pályázhat: Minden, 16. életévét betöltött, magyar állampolgárságú személy
Mottó: Vulkánház egy objektívon keresztül
Bevezetés:
A Kemenes  Vulkánpark Látogatóközpont 2013  áprilisában nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.  A Vulkánpark építészeti koncepciója magát a vulkánkitörést modellezi. Az épület a régi kőbánya ipari épületeinek egyszerűségét, anyaghasználatát, színvilágát idézi   fel, olyan térképzést használva, amely minden lépcsőfordulóban, szinte minden lépéskor izgalmas új élményt ad.
Várjuk profi és amatőr fotósok pályamunkáját, amelyben a Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont különleges épületét, kiállítását  és környezetét egyedi módon jelenítik meg képeiken.
Részvételi feltételek
A pályázaton felső korhatár nélkül részt  vehet minden, 16. életévét betöltött magyar állampolgárságú, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező hobbi –  és hivatásos fotográfus személy, aki a megadott feltételek szerint készíti el pályázati anyagát.
A pályázat beküldésének határideje 
A pályázat beküldési határideje: 2013. szeptember 30. éjfél
A pályaműveket a kemenesvulkan@gmail.com e-mail címre  várjuk.
A pályázat beküldésének módja és technikai paraméterek 
A pályaművek kizárólag digitális formában, a megadott  e-mail címre  adhatók be, az ugyanezen az e-mailen  történt  korábbi  pályázati regisztrációt  követően.
Mindenki csak a saját maga által készített fotókkal pályázhat, melyről írásban nyilatkozik.
18.  életévét be nem töltött pályázó esetében szülő/gondviselő által aláírt nyilatkozatot fogadunk el.
A pályázati anyagok beadásakor minden résztvevő köteles feltüntetni a pályamű megalkotásakor használt technikát.
A pályázati anyagok formai és technikai követelményei:
 • File-típus: JPEG, a legmagasabb képminőséggel elmentve
 • Méret: hosszabbik oldal, fekvő kép esetén 1400 pi xel, álló kép esetén 1000 pixel
 • Minimális eredeti méret: 2592 x 1944 pixel (5 Mpixel)
 • A pályázaton legalább 5 megapixel (2562×1936) felbontású eredeti képpel lehet részt venni, melynek kicsinyített 1400×1000 pixeles változatát kell elküldeni.
 • A 2. fordulóba bejutott képekről külön értesítés után  digitális adathordozón (cd/dvd) elküldendő  a  nagyfelbontású változat maximum 10 megapixel (3648 x  2736 pixel) méretű változata
 • A megadott paraméterektől eltérő digitális anyagokat nem áll módunkban elfogadni.
 • Pályázó tudomásul veszi, hogy a bekért nagyfelbontású képek feltöltése hiányában a kiíró kizárhatja őt a pályázatból.
 • A képfeldolgozás során történő beavatkozások elfogadásáról, mértékéről és természetességéről a zsűri dönt.
 • Engedélyezett a kép megvágása, zavaró elemek levágása és a kép orientációjának megváltoztatása.
Beküldhetők olyan felvételek is, amelyek az alábbi technikákkal készültek:
 • Egy helyszínen, időben egymás után készített több felvétel kamerán belüli vagy utólagos (kamerán kívüli!) egyesítéséből   származó HDR és panoráma képek, összeadott képek-csillagászati „csíkhúzós“ felvételek. Tekintettel az óriási file méretekre az ily módon készített képek eredeti file-jait a zsűri egyedileg kéri m ajd be az érintett pályázóktól.
 • A panoráma formátumú képekre  is a fenti szabályok érvényesek. Egy képből vágott vagy több képből összeállított, 1:2-1:4 képarányú pályaművek nevezhetők.
 • Nem küldhetők be  digitális módon keretezett, felirattal és dátummal ellátott képek.
 • A kép egyes részeinek módosítása, illetve retusálása nem megengedett!
 • Képelemek eltávolítása vagy hozzáadása nem megengedett, viszont lehetőség van az eredeti kép készítése közben keletkezett technikai hibák eltávolítására: karc, vegyszerfolt, a fényérzékelőre tapadt por. Engedélyezett továbbá a felvételek fekete-fehérré alakítása, valamint az analóg felvételeknél a szkennelési/digitalizálási hibák (karcolás, porszem)
 • eltávolítása.
Szerzői és személyiségi jogi feltételek:
Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelynek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyiségi jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis más személyek szerzői vagy egyéb személyiségi jogait megsértik, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a Kemenes Vulkánpark Látogatóközpontot  mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.
Pályázó a pályázat megküldésével díjigényéről kifejezetten lemond az alábbi felhasználások tekintetében, illetve a fotók pályázatra való elküldésével díjigény nélkül engedélyezi, hogy:
 • a  Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont  a fotókat a pályázat idején a pályázattal kapcsolatos felületeken (kemenesvulkanpark.hu; facebook  oldal), és esetlegesen a pályázat kapcsán rendezendő kiállításon közzé tegye;
 • a pályázat zsűrizésével kapcsolatosan a fotók zárt formában, kizárólag a zsűri tagjai számára hozzáférhetőek legyenek;
 • a fotók egy esetleges kiállítás keretében a nyilvánosság számára hozzáférhetők legyenek;
 • a  Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont  archívumában időbeli korlát nélkül tárolhassa a fotókat. A fenti célok érdekében  a Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont  jogosult a fotók tárolására digitális formában, illetve elektronikus eszközön.
 • A  Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont  kommunikációs felületein (print és online) a képeket korlátlan ideig felhasználja A  Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont  a fotók esetleges kiállítása során biztosítja, hogy a pályázó neve fel legyen tüntetve.

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

palyazatok.org will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.