palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat külföldi alkotóházakba

Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából a Budapesti Történeti Múzeum-Budapest Galéria pályázatot hirdet – képzőművészek és fotóművészek számára – a 2014-es évre, egy és kéthónapos, illetve egyik esetben két hetes művészeti alkotói ösztöndíjakra a következő helyekre: Bécs, Salzburg, Krems, Strasbourg, Stuttgart, Frankfurt am Main, Lisszabon, Helsinki (Vantaa) és Gyergyószárhegy.


A pályázat elnyerésével a kiutazó művész szállást, műtermet és napidíjat kap a vendéglátó várostól. Aki 5 napnál többel lerövidíti a kinn tartózkodását, annak az ösztöndíja arányos részét vissza kell fizetnie.

Az utazás költségeit mindenki maga fedezi.

A partner városok kérésére a kiutazó művészek csak egy családtagot vagy vendéget vihetnek magukkal. (kisgyerek sem lehet harmadik személy!)

A pályázaton való részvétel feltételei:

  • Jelentkezni csak portfolióval ill. katalógussal lehet (benne szakmai önéletrajz és a munkásságot bemutató fotó-dokumentáció). CD vagy CD Rom csak a portfólió vagy katalógus kiegészítése lehet, önmagában nem elegendő.
  • A partner városok ragaszkodnak ahhoz, hogy csak olyan művészek jelentkezzenek, akik jó társalgási szinten tudnak beszélni szakmai kérdésekről és a munkájukról angolul vagy az adott ország nyelvén. Nyelvtudásukról ezzel a felelősséggel nyilatkozzanak a kérdőíven.
  • Csak azok jelentkezését várjuk, akik eddig legfeljebb egyszer nyertek ezen a pályázaton, és az utazásuk 2003-ban, azaz 10 éve, vagy korábban volt.
  • A BTM Budapest Galéria által összeállított rövid kérdőív kitöltése, amit a Galéria portáján kapnak meg, és csatolni kell a pályázathoz. A kérdőív!

A feltételek bármelyikének nem teljesítése esetén a pályázatot a bíráló bizottság nem tudja elfogadni.
A pályázatokat szakmai szervezetek képviselőiből álló zsűri bírálja el.

A jelentkezés határideje és helye: 2013. november 18. (hétfő) 16 óráig a Budapest Galéria Lajos utcai Kiállítóházának portáján (Budapest, III. ker. Lajos u. 158.).

A városok az alábbiakban meghatározott időpontokban fogadnak, kérjük eszerint pályázni a kiválasztott városra vagy városokra:
Bécs augusztus 1. – augusztus 30.
szeptember 1. – szeptember 30.
Salzburg június 1. – június 30.
december 1. – december 30.
Krems március 1. – március 30.
Stuttgart szeptember 1. – szeptember 30.
Frankfurt február 1. – március 30. /2 hónap/
Strasbourg június 1. – június 30.
Lisszabon július 1. – július 30.
augusztus 1. – augusztus 30.
Helsinki (Vantaa) július 1. – július 30.
Gyergyószárhegy július 15. – július 31. /2 fő, 2 hét/

A korábbi évek pályázóinak figyelmét felhívjuk, hogy itthagyott portfólióikat 2013. október 15-ig tudjuk megőrizni az V.ker. Szabad sajtó út 5-ben!

Link:  http://www.budapestgaleria.hu

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

palyazatok.org will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.