palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat kurátorok számára

cartc pályázatAz Amadeus Művészeti Alapítvány és a cARTc space and projects of Contemporary art közösen pályázatot hirdet fiatal kurátorok számára.

 

A pályázat tartalma, díjazás, a helyszín és a pályázók köre:

Kortárs magyar képzőművészeti kiállítás tervezése és teljeskörű megvalósítása. Az amaTáR kiállítóterébe 2014 április 3.-i kezdettel, másfél hónapos nyitvatartással.
A nyertes kurátor munkájához biztosítjuk a kiállítás teljes költségvetését (maximum 65.000Ft) illetve munkáját 80.000 forintos ösztöndíjjal honoráljuk.

Az amaTáR az óbudai Amadeus Alkotóház mellett (1035 Budapest, Veder utca 14.) 2012.őszén kialakított 75 négyzetméteres modern felszereltségű kiállítótér, mely fiatal pályakezdő művészeknek, kurátoroknak és projekteknek biztosít megjelenési lehetőséget.

A pályázatra 40 évnél fiatalabb kurátorok, művészeti szakemberek pályázatát. Várjuk egyénileg és csoportosan egyaránt.

Koncepció, pályázati elvárások:

Célkitűzésünk, hogy lehetőséget biztosítsunk fiatal magyar kurátorok és Művészeti szakemberek részére kiállítás szervezésére. A pályázat alkalmával bekívánjuk vonni a hazai szakmai életbe a fiatal kurátorokat, akik ezáltal elkezdhetik munkakapcsolataik kiépítését és egyúttal gyakorlatot is szerezhetnek.

A pályázati kiírás hangsúlyt fektet a pályázó anyagában a kiállítás koncepciójára, elméleti és gyakorlati megközelítésére, továbbá a kiállítás megvalósítására és a tervezés során felmerülő feladat megoldás folyamatára (idő – feladat tervezése, kiállítótérben való gondolkodás, munkafolyamatok prezentálása).

A koncepció lehet egyéni vagy csoportos kiállítás. A kiállítások kidolgozásánál figyelembe kell venni a megvalósíthatósági szempontokat (installálási lehetőségek, szállíthatóság, kiállítótér elhelyezkedése stb.).

A pályázatra jelentkezni és a kiállítótér alaprajzát letölteni a cARTc proposal menü pontján keresztül lehet. (Fotódokumentáció tavalyi nyertes kiállításokról az Amadeus Alapítvány Facebook oldalán található.)

A pályázat menete:

A pályázatokat a jelentkezési határidőig várjuk, az azontúl érkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni. A pályázati anyagokat szakmai zsűri fogja elbírálni.

A zsűri résztvevői:

Berg EIKE (Schafhof Europäisches Künstlerhaus Oberbayern), Deák Erika, (Deák Erika Galéria), Kigyós Fruzsina (cARTc),Varga Zsuzsanna (AmadeusMűvészeti Alapítvány).

Jelentkezési határidő: 2014.március 13.  

A nyertes pályázókat 2014. március 17-ig e-mailben értesítjük.

A nyertes pályamunka megálmodóját 2014. április 03-án az amaTáR-ban rendezett kiállítással egybekötött díjátadó keretében díjazzuk.

Formai követelmények:

Az érvényes pályázati anyagot és a csatolt dokumentumokat e-mailen várjuk, magyar nyelven. A pályázati anyag PDF formában kérjük,(lehetőleg egy PDF Dokumentumban összeállítva),melynek tartalmaznia kell:

  1. önéletrajzot,
  2. koncepciót (legfeljebb3500karakterben)
  3. műtárgyak fotóit (vagy az installációs tervekről terv grafika)
  4. részletes költségvetés (szállítás,installálás,nyomda,eszközbérlés, catering stb..maximum 65.000Ft-ig terjedően)

Letölthető dokumentum

pályázat fiatal kurátorok számára

A pályázatokat elektronikus úton várjuk az alábbi címre: kigyosfruzsi@cartc.hu

Kurátoridíj: 80.000Ft.

További információ akigyosfruzsi@cartc.hu és avarga@amadeusalapitvany.hu

címenkérhető.A pályázati kiírása www.cartc.hu proposal menü alatt érhető el.