palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat lakossági energiamegtakarítást eredményező nyílászáró cserére/nyílászáró utólagos hőszigetelésre irányuló beruházások támogatásához-NEP-2009-1

khem pályázatPályázat a Nemzeti Energiatakarékossági Programból és a „Sikeres Magyarországért” Lakossági Energiatakarékossági Hitelprogramból megvalósuló, lakossági energiamegtakarítást eredményező nyílászáró cserére/nyílászáró utólagos hőszigetelésre irányuló beruházások támogatásához. Pályázat kódszáma: NEP-2009-1

A pályázat célja vissza nem térítendő támogatással és/vagy kedvezményes kamatozású hitellel járuljon hozzá: Az 1994-ben vagy 1994 előtt épült (legkésőbb 1994.12.31-én használatbavételi engedéllyel rendelkező) lakóingatlanok energiamegtakarítást eredményező nyílászáró cseréihez/nyílászáróinak utólagos hőszigeteléséhez.

Figyelem: Jelen pályázati konstrukció keretében kizárólag nyílászáró cserére/nyílászáró utólagos hőszigetelésre pályázhatnak.

Felhívjuk a Pályázók figyelmét, hogy ugyanazon megvalósítási helyre azonos témában csak egy pályázat részesíthető támogatásban. Két, azonos beruházási címre benyújtott, azonos kódjelű pályázat közül csak a korábban beadott pályázat fogadható el.
A NEP-2009-1 pályázati felhívásra benyújtott pályázattal egyidejűleg az egyéb célokra – NEP-2009-2, NEP-2009-3, NEP-2009-4 – is nyújtható be önálló pályázat.

Rendelkezésre álló forrás: A NEP-2009 pályázati rendszer meghirdetésekor a vissza nem térítendő támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 1,5 milliárd Ft, a kedvezményes kamatozású hitelre pedig a „Sikeres Magyarországért” Lakossági Energiatakarékossági Hitelprogram keretében 15,1 milliárd Ft.

Az elnyerhető támogatás mértéke: A vissza nem térítendő támogatás mértéke a beruházási költség legfeljebb 30%-a, de lakásonként legfeljebb 555.000,- Ft. A pályázat alapján a pályázó jogosulttá válik a „Sikeres Magyarországért” Lakossági Energiatakarékossági Hitelprogram keretében történő hiteligénylésre.

A hitel összege:

  • támogatást kiegészítő hitel esetén: A pályázó az állami támogatás mellett a költségek további részét hitelből is fedezheti. Az igényelt hitel nem haladhatja meg a beruházási összköltség 70%-át. A hitel és a támogatás együttes összege lakásonként nem haladhatja meg az 1.850.000,- Ft-ot.
  • max. 100%-os hitel esetén: lakásonként legfeljebb 1.850.000,-Ft lehet.

A pályázat keretében elnyerhető vissza nem térítendő támogatás és hitel együttes összege nem lehet nagyobb, mint az elfogadott beruházási költség.
A vissza nem térítendő támogatást és a kedvezményes kamatozású energiatakarékossági hitelt lehet együtt (támogatás és hitel), de lehet külön-külön (csak támogatás, vagy csak hitel) is kérni.

A pályázók köre

Hagyományos technológiával épült ingatlanok esetében:
•       természetes személyek,
•       lakásszövetkezetek,
•       társasházak (a lakásszövetkezet és a társasház a továbbiakban együttesen: lakóközösség).

Iparosított technológiával épült ingatlanok esetében csak természetes személyek.

Támogatható tevékenységek köre: Az 1994-ben vagy 1994 előtt épült (legkésőbb 1994.12.31-én használatbavételi engedéllyel rendelkező) lakóingatlanok energiamegtakarítást eredményező nyílászárók cseréje/nyílászárók utólagos hőszigetelése.

A pályázatok benyújtása 2009. augusztus 1.-től lehetséges.
A pályázatot kizárólag postai úton,1 eredeti és 1 másolati példányban, egy borítékban kell benyújtani az alábbi címre:
Energia Központ Nonprofit Kft. ;1437 Bp. Pf. 328.
NEP-2009-1

Amennyiben a pályázati dokumentáció két példánya egymástól különálló küldeményként érkezik be az EK Nonprofit Kft. címére, abban az esetben a pályázat formai elégtelenség miatt kizárásra kerül az értékelési folyamatból.
A Pályázati felhívás, a pályázati formanyomtatvány (adatlap) és a pályázati Útmutató és eljárásrend a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (www.khem.gov.hu), az Energia Központ Nonprofit Kft. (www.energiakozpont.hu), a „Sikeres Magyarországért” Lakossági Energiatakarékossági Hitelprogram részletes feltételei és a finanszírozó hitelintézetek elérhetősége a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (www.mfb.hu) Internetes honlapjáról tölthető le.

A pályázati feltételekkel, tudnivalókkal kapcsolatban felvilágosítást a következő szervezettől kaphat:
A vissza nem térítendő támogatással kapcsolatos információk:
Energia Központ Nonprofit Kft. ügyfélszolgálata:
Tel:(06-1) 802-4350
fax: (06-1) 802-4301
1134 Budapest, Váci út. 45. A épület 6. emelet
Ügyfél fogadási idő: Hétfő, Kedd: 9.00 – 15.00, Szerda: 9.00 – 18.00,
Csütörtök: 9.00 – 15.00.
e-mail: ugyfelszolgalat@energiakozpont.hu

A „Sikeres Magyarországért” Lakossági Energiatakarékossági Hitelprogramról további tájékoztatás a 06-40-555-555 telefonszámon és a finanszírozó hitelintézeteknél kérhető.

A vissza nem térítendő támogatás keretének kimerülése esetén a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium hivatalos lapjában, honlapján és legalább egy országos terjesztésű napilapban hirdetményt tesz közzé.

A pályázatok elbírálása a pályázati dokumentáció részét képező Pályázati Útmutató és eljárásrendben közzétett szempontok alapján történik.

Letölthető dokumentunok:
nep_2009_1_adatlap; nep_2009_1_felhivasnep_2009_1_utmutato

Forrás: KHEM