palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat Magyarországon rendezendő zongoraversenyek támogatására

Pályázati felhívás  Magyarországon rendezendő zongoraversenyek támogatására. Barabás Ernő zenetanár végrendeletében megbízta a Zeneakadémia Alapítványt, hogy alapítson egy díjat felesége, Veroszta Magda emlékére. Ezen díj bármilyen tudásfokon tanuló nyertes versenyző részére odaítélhető.

 
A Veroszta Magda Díj elnyerésének feltételei:
Egy Magyarországon működő intézmény (egyetem, főiskola, rádió, televízió, állami-városi vagy magán zeneiskola) amely országos, vagy nemzetközi zongoraversenyt szervez, a Zeneakadémia Alapítványtól  igényelheti a a „Veroszta Magda” díjat.

A díj évente egy, kivételesen max.két szóló-zongorára négykezesre vagy kétzongorás versenyre igényelhető, versenyenként 1.500 euró névértékben. Ez a keret túl nem léphető.

A díjakat már a versenykiírásban is szerepeltetni kell az összeg feltüntetésével együtt.

A Veroszta Magda díjakat a zsűri ítéli oda, mégpedig korcsoportoktól függetlenül, természetesen csak az egészen kimagasló teljesítményt nyújtó versenyzőknek. (az összes díj kiadása nem kötelező).
A díjakat a zsűri elnöke, vagy a szervezők ill. az alapítvány képviselői adják át oklevél kiséretében a nyerteseknek, mégpedig egyenlő arányban megosztva a versenyző és az őt felkészítő tanár között. Az oklevélen a nyertes és a tanára nevét is fel kell tüntetni.
Természetesen a felnőtt (diplomás) versenyzőt, versenyzőket a díj teljes összege megilleti.

A 2019. évi zongoraversenyre a pályázatokat 2019. február 1-ig lehet az Alapítványhoz benyújtani (postán a 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8. címre, vagy személyesen  a Budapest, VI. kerület, Vörösmarty utca 35.sz. alatt lévő alapítványi irodába).

A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdések ügyében az Alapítvány titkárát, Balassa Mariannt kell megkeresni.

Telefon: 06-30/478-6103 telefonszámon.

E-mail: balassa.mariann[kukac]lisztakademia.hu,  mariann[kukac]balassa.hu

Veroszta Magda Díj