palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat természettudományos kisfilmekre középiskolásoknak

Az InfoPark Alapítvány és az ELTE pályázati felhívása hidat szeretne képezni az egyetem és a középiskolák között. Emellett hozzá kíván járulni a műszaki és természettudományi ismeretek élményszerű elsajátításához, és igyekszik felkelteni a jó képességű diákok érdeklődését az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) színvonalas természettudományos és műszaki képzése iránt.

E célok érdekében az InfoPark Alapítvány öt kategóriában hirdet pályázatot maximum 5 perces természettudományos kisfilm készítésére, amelyre az ELTE és BME tanszékeinek, intézeteinek, karainak oktatói által mentorált középiskolás diákok legfeljebb 3 fős csoportjai pályázhatnak, beleértve a magyar nyelvű képzésben résztvevő határon túli középiskolai tanulókat is.

Pályázati kategóriák:

1. Reális világ
Ebben a kategóriában érdekes jelenségek, kísérletek (esetleg újszerű vagy szokatlan) rácsodálkoztató bemutatását és/vagy rácsodálkoztató szakmai elemzését várják.

2. „Játékfilm”
Ebben a kategóriában érdekes asszociációt várnak el a pályaműtől. A helyesen bemutatott kísérletek, jelenségek magyarázat nélkül, aláfestésként csak megjelenítik, szimbolizálják a feldolgozott témát, eseményt.

3. Digitális (virtuális) világ
Ebben a kategóriában azoknak a számítógép által nyújtott lehetőségeknek, módszereknek a bemutatását várják, amelyek elősegítik a jelenségek, kísérletek, törvények szemléltetését, jobb megértését.

4. Animációk
Ebben a kategóriában az animációban rejlő lehetőségek bemutatását várják a jelenségek, kísérletek, törvények „fájdalommentes” befogadása és könnyebb megértése érdekében.

5. Használd a mobilod…
Ebben a kategóriában a mindennapi környezetben ellesett érdekes, szokatlan, meghökkentő jelenség megörökítését várják a hozzá tartozó magyarázattal együtt.

Az elbírálás során előnyben részesülnek azok a pályázók, akik a természettudományos tantárgyak (matematika, fizika, kémia, biológia, esetleg földrajz) kapcsolatát, egymásra épülését is megpróbálják megjeleníteni. A nyertes filmek kiválasztása szaktanári és filmes szakértők bevonásával történik. A legérdekesebb filmek készítői 2013. november 29. és december 1. között háromnapos szakmai, kulturális és szórakoztató programokkal fűszerezett rendezvényen vehetnek részt. A nyertesek tárgyjutalmát a TudásFeltöltés programot gondozó OTP Fáy Alapítvány ajánlotta fel. A szállásról és teljes ellátásról az InfoPark Alapítvány gondoskodik. A résztvevők a szakmai műhelybeszélgetések során belekóstolhatnak a filmkészítés rejtelmeibe.

Letölthető dokumentum

pályázati kiírás

A filmet 2013. november 11-ig 1 példányban (CD vagy DVD lemezen) kell postán küldeni vagy személyesen az ELTE Pályázati és Innovációs Központban Jokán Anitának leadni (ELTE PIK, 1056 Budapest, Szerb u. 21–23. fszt. 17.).

Kapcsolattartó: Antoni József 30/2569592
A pályázattal kapcsolatos információ kérhető: infoparkalapitvany@t-online.hu címen