palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázati fejhívás a III. Duna menti ifjúsági tolerancia táborban való részvételre

toleranciaA Vajdaság Autonóm Tartomány, a Vajdaság Végrehajtó Tanácsa és a Duna Iroda Újvidék/Vajdaság pályázatot hírdet a BARÁTOKKAL VAJDASÁGBAN, BARÁTOKKAL A DUNÁN elnevezésű 2009. július 26-a és augusztus 1-je között Topolyán megtartandó a III. DUNA MENTI IFJÚSÁGI TOLERANCIA TÁBORBAN való részvételre.

A Vajdaság AT Képviselőháza és Végrehajtó Tanácsa az újvidéki/vajdasági Duna Iroda Alapítványával együtt sorrendben harmadszor szervezi meg a tolerancia tábort a Duna menti városokból és régiókból érkező mintegy 150 fiatal számára, mégpedig a tolerancia, a megértés, a kölcsönös megbecsülés és az interkulturális dialógus további erősítése céljából.


A III. Duna menti ifjúsági tolerancia tábor témái:

 1. A gazdasági világválság és a globális felmelegedés – klímaváltozások
 2. Az Európai Unió: az EU kihívásai – a Dunai régió távlatai
 3. A régiók bemutatása

Részvételi feltételek:

 • részt vehetnek 18-tól 27 éves korú fiatalok, valamint tanár kíséretében fiatalabbak is,
 • angol és/vagy német nyelvtudás,
 • szabályosan kitöltött jelentkezési űrlap,
 • a szülő vagy gyám aláírásával ellátott jóváhagyás/egyetértési nyilatkozat (ha a táborban résztvevő személy 18 évnél fiatalabb),
 • határidőre elküldött pályamunka (esszé, plakátterv).

A pályamunkák tartalma:

 • az esszé témája: Az Európai Unió: az EU kihívásai – a Dunai régió távlatai vagy A gazdasági világválság és a globális felmelegedés – klímaváltozások,
 • plakátterv/megoldás a Duna menti városok és régiók fiataljai III. tolerancia táborának témájára: Barátokkal Vajdaságban, barátokkal a Dunán.

Jelentkezés és a pályamunkák benyújtásának határideje:

 • Jelentkezési és pályamunka benyújtási határidő: legkésőbb 2009. július 6.

A III. Duna menti ifjúsági tolerancia tábor egyéb tevékenységei:

 • A Milyennek ismertem meg a régiót… műhely keretében egy adott régió képviselőinek az lesz a feladatuk, hogy az előre megadott másik régiót a meghívó levélben előírt módon bemutassák.
 • A tábor hat résztvevője számára, akik érdekeltek a médiaképzésben három 2-2 tagú csapat alakul, akik a topolyai timerek – újságírók utasításait követve média-műhelymunkában vesznek részt, és felvételeket, médiaközleményeket, press-clippingeket készítenek a hétnapos tábor idején.

Letölthető dokumentumok: jelentkezesilap_toleranciatabor; toleranciaprogram_tervezet

További inormáció:
Dudás Diána
diana.dudas@yahoo.com

Forrás: Mobilitás