palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázatok külföldi műtermekbe, alkotóházakba

A Budapesti Történeti Múzeum – Budapest Galéria pályázatot hirdet a fővárosban élő és alkotó művészek (bizonyos helyekre kurátorok) számára a 2019-es évre, alkotási, szakmai és művészeti kapcsolatépítési lehetőségre a következő helyekre: Bécs (augusztus, szeptember), Brno (március 15 – április 15), Freising – Schafhof (március – április, 2 hónap), Gyergyószárhegy (július 1-15, 2 fő), Helsinki – Vantaa (április, július), Krems (március), Salzburg (január, február, június), Strasbourg (június), Lisszabon (június, július).

Kurátorok számára az alábbi helyek biztosítanak lehetőséget a pályázásra: Brno, Gyergyószárhegy, Lisszabon, Strassbourg.

A pályázat elnyerésével a kiutazó pályázó szállást, műtermet és napidíjat kap a vendéglátó várostól. Az utazás költségeit mindenki maga fedezi. A kiutazó pályázókra vonatkozó feltételek – a partnervárosok kérésére – egyedileg szabályozottak.

A jelentkezés feltételei:
Azok jelentkezését várjuk, akik eddig legfeljebb egyszer nyertek ezen a pályázaton, és utazásuk 2009 előtt volt. A partnervárosok és Budapest is elvárja, hogy olyan pályázók jelentkezzenek, akik megfelelő szinten tudnak beszélni a munkájukról és szakmai kérdésekről angolul vagy az adott ország nyelvén. Kérjük, hogy nyelvtudásukról a regisztrációs adatlapon felelősséggel nyilatkozzanak.

Nyilatkozni szükséges arról is, hogy a pályázó 2018–2019-ben állami ösztöndíjjal milyen külföldi tanulmányutakra kapott lehetőséget. A pályázat nyerteseitől a külföldi út után fotókkal kiegészített, írásos szakmai beszámolót várunk. A résztvevőket arra kérjük, hogy alkalmanként segítsék a Budapest Galéria művészcsere programját, hogy a Budapestre érkező külföldi művészek tájékozódni tudjanak a főváros művészeti életében, valamint a későbbi hazai pályázók teljesebb képet kaphassanak a csereprogramról.

A pályázat menete:
Jelentkezni csak elektronikus úton lehet a galeria@mail.btm.hu címen.
Az üzenet tárgya Művészcsere2019 legyen.
Határidő: 2019. november 5. (hétfő) éjfél

A pályázatnak tartalmaznia kell: – a regisztrációs adatlapot, mely letölthető a  linkről. – a szakmai önéletrajzot és a munkásságot bemutató dokumentációt egyetlen PDF-ben összefűzve, ami maximum 8 MB terjedelmű lehet. Az elméleti pályázóktól ezen kívül 3–4 ezer karakteres indoklást kérünk a helyszínválasztással kapcsolatban.

A pályázatokat a Budapest Galéria által meghívott szakmai zsűri bírálja el. A 2019-re meghirdetett művészcsere pályázat szakmai zsűri tagjai: Berhidi Mária, Leposa Zsóka, Lődi Virág, Százados László, Tatai Erzsébet

A pályázat elbírálásának várható határideje: november második fele.

Letölthető dokumentum

alkotohaz_kulf_regisztracios-adatlap-2018

További információ: Budapest Galéria Kiállítási Osztálya, Gadó Flóra (info@budapestgaleria.hu)

Pályázat külföldi műtermekbe, alkotóházakba