palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

palyazatok.org -Lapszemle 2013.09. 02 – 2013.09.08

A palyazatok.org a szeptemberi levélhullás kezdetével útjára indítja heti lapszemléit, amelyben az érdeklődő egy csokorra való válogatást kap a pályázatokra vonatkozó heti sajtóanyagokból. Ezen a héten szó esik a hazai start-up világ fejlődéséről, az átalakított start-up pályázatokról, az uniós agrártámogatások nehézkes elköltéséről, korrupt pályázatírókról, Lázár János lobbijáról az uniós támogatásokért, Csongor Anna (Autonómia Alapítvány) leköszönéséről, riport a Leopold Bloom díj2013 nyertesével Nemes Csabával és az ARC pályázat plakátjairól.

Figyelő
A startup ökoszisztéma hiányzó pillére
2013.szeptember. 05.
Dőry Tibor a vállalkozói ismeretek és szemlélet oktatásának fontosságáról. A jövő dönti el, hogy valódi áttörésnek lehetünk-e a tanúi a hazai start-up ökoszisztéma fejlődését tekintve, mindenesetre az elmúlt időszakban számos sikertörténetről olvashattunk többek között a Figyelőben, de megkülönböztetett médiafigyelem kíséri a feltörekvő vállalkozásoknak szóló rendezvényeket is. (Korábbi véleménycikkeink a témában: Nem muszáj Amerikába szaladni – 2013/30. szám; Miért, hiányoznánk? – 2013/31. szám; Muszáj Amerikától tanulni – 2013/32. szám; Amerika másra tanít – 2013/35. szám) (…)
http://figyelo.hu/cikkek/a-startup-okoszisztema-hianyzo-pillere

Világgazdaság Online
Döcögnek az uniós vidékfejlesztési pénzek
2013. szeptember 6.
Míg a közvetlen uniós agrártámogatásokat, amelyeket az arra jogosult gazdálkodóknak lényegében automatikusan kifizetnek, teljes mértékben fel tudtuk használni, addig a vidékfejlesztési pénzek elköltése kissé döcögősebben halad – írja a Magyar Nemzet pénteki számában.
http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/docognek-az-unios-videkfejlesztesi-penzek-411246

HVG
„Nem miattunk nem megy” – kikérték maguknak a pályázatírók
Korrupt pályázatírókról beszélt Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai helyettes államtitkár az uniós források elosztásával kapcsolatban, ami az iparágban meglehetősen kiverte a biztosítékot. Még akkor is, ha a kiszólás csak egy bizonyos csoportnak szólhatott. (…)
http://hvg.hu/gazdasag/20130904_nfu_palyazatiras

NOL
Lázár János az uniós támogatásokért lobbizik
2013. szeptember 8.
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfőn találkozik Johannes Hahnnal, az Európai Unió (EU) regionális politikáért felelős biztosával, hogy a Magyarországnak juttatandó európai uniós támogatásokról tárgyaljanak.
http://nol.hu/gazdasag/lazar_janos_az_unios_tamogatasokert_lobbizik

Figyelőnet
Átalakított start-up pályázat
2013.szeptember.09
Szakmai viták után hamarosan indulhat az első magyar állami társfinanszírozású program, melynek célja piacképes cégékké alakítani a nagy növekedési potenciállal rendelkező ötleteket és projekteket (…)
http://figyelo.hu/cikkek/atalakitott-start-up-palyazat

NOL
A túl sok pénz átka – Csongor Anna leköszön
Ez már nem az én műfajom. Régen magától értetődőnek tartottuk, hogy ösztönözzük és támogatjuk a helyi kísérleteket. Az uniós pályázati rendszerben erre alig van lehetőség – mondja Csongor Anna, aki húsz év után elköszön az Autonómia Alapítványtól. Az igazgatót tegnap búcsúztatták az alapítvány Pozsonyi úti székhelyén.
http://nol.hu/belfold/20130905-a_tul_sok_penz_atka?ref=sso

NOL
ARC: Trafikmutyi és rossz nevelés
2013. szeptember 6.
Mi történt velünk? – ez volt az idei ARC pályázat és kiállítás hívószava. Abból, hogy 1400 pályaműből kellett a népes szakmai zsűrinek kiválasztania az Ötvenhatosok terén szeptember 22-ig látható 125 plakátot, az látszik: elég sok minden történt velünk. A prímet a trafikmutyi viszi.
http://nol.hu/kult/arc__trafikmutyi_es_rossz_neveles

 

Ludwig Múzeum
A Leopold Bloom Díj 2013 nyertese: Nemes Csaba
Nemes Csaba (1966, Kisvárda) műveiben a jelen és a múlt eseményeit idézi fel, azok pontos, tényszerű részleteinek ábrázolásával. Festményeken, story boardokon, animációs filmeken és bábfilmeken jeleníti meg a közelmúlt társadalmi konfliktusait és saját személyes múltjának emlékképeit, miközben a nézőre ruházza azt a feladatot, hogy a kirakós darabkáiból egy jelentéssel bíró egészet állítson össze. A Leopold Bloom Képzőművészeti Díjra jelölt művész munkái most a kilenc jelölt közös kiállításán tekinthetőek meg a Ludwig Múzeumban. Interjú Nemes Csabával.
http://ludwigmuseum.blog.hu/2013/08/28/nemes_csaba_a_kilenc_jelolt_kozott