palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Európa a TE választásod! EPvoks pályázat kulturális rendezvény megvalósítására

Ha fontos küldetésnek érzi, hogy honfitársai tájékozott európai polgárként aktívan kövessék az Európai Parlamentben zajló eseményeket, most Ön is tehet érte!  Itt a lehetőség, hogy részt vegyen egy, az Európai Parlament támogatásában megvalósuló országos kulturális rendezvénysorozat lebonyolításában. A Pályázati határidő meghosszabbítva, leadási határidő: 2013. november 3-ig.

Vegyen részt az Európai Parlament támogatásában megvalósuló országos kulturális rendezvénysorozat lebonyolításában! Támogassa az Ön szervezete is az európai öntudat erősítését! Részvételével járuljon hozzá, hogy a magyar lakosok tájékozott európai polgárként aktívan kövessék az Európai Parlamentben zajló eseményeket!

A fenti cél érdekében az Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatóságával együttműködve a Prime Time Communications pályázatot hirdet non-profit kulturális szervezetek, kulturális szervezők, alapítványok körében, az EPvOKs programsorozat megszervezésében és kommunikációjában való részvételre.

Az ország hat régiójában és Budapesten megrendezett, a helyi lakosságot érdeklő és érintő témát fókuszba helyező esemény keretein belül a lakosok európai parlamenti képviselőkkel találkozhatnak, valamint megismerkedhetnek az EP működésével, tevékenységével. A programsorozat célja, hogy szórakoztató, közérthető formában felhívja a figyelmet a közelgő európai parlamenti választásokra, a részvétel fontosságára, legfőképpen pedig arra, hogy a szavazó polgárok döntésükkel milyen hatást gyakorolnak az Európai Parlament működésére, és ez által saját mindennapi életükre.

A regionális szinten megvalósuló, Európai Unióval kapcsolatos félig szakmai, félig kulturális jellegű rendezvények témáját a pályázó szervezet választja, melyek során a résztvevőknek lehetőségük nyílik kérdéseket feltenni, a pályázó által választott és relevánsnak ítélt, EP prioritású témában jártas Európai Parlamenti képviselő részére. További kitétel, hogy a program részét képezze egy EP-vel kapcsolatos kvíz, avagy diákok, tanárok segítségével felállításra kerüljön az Európai Parlament modellje. A rendezvény regionális kommunikációját – ide értve a rendezvény promócióját és a médiamegjelenéseket – a pályázó biztosítja.

A programok megvalósítási időszaka 2013. november 1. – 2014. április 30.-ig tart.

A pályázó szervezetnek a rendezvények lebonyolításából nem származhat bevétele.

A pályázat pénzügyi forrása: Az Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatósága által biztosított régiónként 2000 EUR-s keretösszeg.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

A pályázat lebonyolítója:  Prime Time Marketing Kft.
Pályázók köre: Rendezvényszervezéssel, kulturális szolgáltatással foglalkozó, non-profit, vagy profitorientált szakmai és kulturális szervezetek. (A projektből a szervezetnek profitja nem származhat!)
Pályázatok feltöltésének határideje:2013. november 3. 23:00
A pályázás módja:A pályázat hivatalos weboldalán közzétett online adatlap kitöltése. Elérés: http://www.epvoks.hu/jelentkezes/

RENDEZVÉNY LEBONYOLÍTÁSA

Körülbelül 200 fő (minimum 50 fő) részvételét biztosító, félig kulturális, félig szakmai, Európai Unióval és Európai Parlamenttel kapcsolatos aktuális témát érintő, értékteremtő vagy szemléletformáló célú rendezvény, amely tartalmazza az alábbi elemeket:
  • EP modellezés vagy kvíz: a Parlament modelljének felállítása diákok, hallgatók, tanárok segítségével vagy az Európai Parlament működésével kapcsolatos kvíz lebonyolítása
  • Beszélgetés EP képviselőkkel, a témához illeszkedő kulturális program: a konkrét témát a pályázó szervezet választja (irányelv: Európai Unió és Európai Parlament  szempontjából releváns, valamilyen kapcsolódás a témakörhöz pl. koncert, kiállítás)

PROJEKT REGIONÁLIS KOMMUNIKÁCIÓJA

Preferált médiumok: regionális, kulturális online és nyomtatott médiumok, országos szaklapok, regionális televíziók és rádiók
Elvárt eredmények régiónként: 3 újságíró rendezvényen való részvétele, 1 rádiós és 1 televíziós interjú biztosítása, 1 nyomtatott és 4 online megjelenés – amennyiben a pályázó igényli, a kiírótól segítséget kaphat
Elvárt összes elérés: 500 000 fő /régió
Megvalósítási időszak: 2013. november. 1. – 2014. április 30.
Pályázatonként megítélhető támogatás: 2000 EUR
Támogatható  költségek:  Helyszín  biztosítása,  moderátor  megbízása,  technikai  felszerelés,  fellépők, nyomdai  munkák,  rendezvény  szervezésével  kapcsolatban  felmerülő  egyéb  költségek  (kivéve étkeztetés),  fizetett  média  megjelenések.  Az  elszámolt  költségek  számlái  esetében  a  teljesítés dátumának is a fenti időszakra kell esnie.
A pályázatok szakmai elbírálásának tervezett időpontja: 2013. november 15.*
Az elbírálás legfontosabb szempontjai: 
  • a pályázó szakmai háttere,
  • Európai Parlament prioritású téma megfelelő feldolgozása,
  • a projekt kapcsán várható érdeklődés és a szemléletformáló tevékenység várható hatása
  • a projekt megvalósításával kapcsolatos tervek realitása és pontossága
  • a  projekt  kapcsán  létrejövő  szakmai  együttműködő  partnerségek  minősége  (pl.  civil szervezetekkel, oktatási intézményekkel való együttműködés),
  • kreativitás, újszerűség
  • média megjelenések tartalma és az elért személyek száma.
A  döntést  követően  2013.  november  21.*-ig  a  pályázat  eredményéről  a  pályázat  lebonyolítója írásban  értesíti  a pályázókat.  Ezzel  egyidejűleg  a  kedvezményezettek  listáját  a  pályázat  kiírója  a www.epvoks.hu honlapon is közzéteszi.

Támogatási szerződések megkötése: 

A  hét  nyertes  pályázóval  a  hivatalos  döntések  megszületését  követően  2013.  október  31.*-ig  a pályázat lebonyolítója támogatási szerződést köt.

A támogatási összegek folyósítása:

A  szükséges  keretösszeg  50%-át  2013.  november  30.*-ig,  a  fennmaradó  összeget  azonban  csak  a projektzárást és projektdokumentáció beérkezését követően folyósítjuk.

Projektdokumentáció: 

A pályázatok elszámolását és rendezvény dokumentációját, a rendezvény megvalósítását követő  30 napon  belül, elektronikus  formában,  a  pályázat  hivatalos  weboldalán  (szerződéskötést  követően) közzétett online formában kell megküldeni. www.epvoks.hu

Letölthető dokumentum

Pályázati felhívás_EpvOKs_nov.3.

Információ:  

Nagy Gabriella
info@epvoks.hu
+36 1 336 08 40

*A határidőkkel kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk. A módosított időpontokról a pályázókat írásban értesítjük.