palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Páros élet az állatvilágban fotópályázat

Az Állatorvostudományi Egyetem a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat alkalmából fotópályázatot hirdet  Páros élet az állatvilágban címmel.


A pályázat részletei: A pályázat célja, olyan kreatív képek elkészítése, amely az állatvilágban előforduló párválasztási szokásokat, az állatok páros viselkedését mutatja be.

Pályázati feltételek, tudnivalók

  • A fotópályázaton részt vehet bárki, életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül.
  • Csak saját készítésű fotóval pályázhat minden személy.
  • Egy pályázó legfeljebb 5 db fekete-fehér vagy színes digitális felvétellel nevezhet. Minden fotót címmel ellátva kell beküldeni. A fájlnévnek meg kell egyeznie a kép címével. Cím nélkül beküldött fotó esetében a jelentkezés érvénytelen.
  • A képeket sRGB színtérrel, tömörítetlenül, nagy felbontású JPEG formátumban kell benyújtani. A beküldött képek mérete a hosszabbik oldal fekvő képek esetén 1400 pixel, állóképeknél 1000 pixel legyen.
  • A szerzőnek rendelkeznie kell a beküldött fotók minimum 6 megapixeles változatával, melyet a szervezők sikeres pályázat esetén bekérnek a nagyításhoz.
  • Jelentkezni a fotó(k) és a  kitöltött nevezési lap együttes beküldésével lehet. (A nevezési lapot kérjük aláírva, szkennelve küldjék e-mailben.).

A pályázaton való részvétel ingyenes, nevezési díj nincs!

Zsűri: A beküldött fotókat három tagból álló zsűri bírálja el (elnök: dr. Perényi János, a Nimród Természetfotós Társaság elnöke), amely csak a képek címét ismeri. A személyes adatokat tartalmazó jelentkezési lap tartalmát a zsűri csak az eredményhirdetéskor ismeri meg.

Díjazás: A szakértők által kiválasztott legjobb 20 fotóból papírnagyítás készül, amelyek 2017. június 24-én, a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében tekinthetők meg az Állatorvostudományi Egyetem Aulájában.

Díjátadó: 2017. június 24-én 18.45 órakor – a Múzeumok Éjszakája program keretében az Állatorvostudományi Egyetem aulájában (1078 Budapest, Bethlen Gábor utca 22-24.). A zsűri által legjobbnak ítélt képek közül az első három készítője könyvutalványban részesül. (Távollét esetén az utalványt postázzuk.)

Közönség-díj: A kiállítás ideje alatt a közönség szavazhat a képekre. A legtöbb szavazatot kapott fénykép közönség-díjas lesz. Eredményhirdetésre 2017. június 26-án kerül sor. Az oklevelet postán küldjük ki.

Letölthető dokumentum

A pályázat benyújtása

A digitális fénykép és a kitöltött jelentkezési lap beküldési címe: szentmiklosi.bernadett@univet.hu

Beküldési határidő: 2017. június 12. 18:00

 A pályázó a pályázati anyag beküldésével:

  • elfogadja a pályázati feltételeket,
  • kijelenti, hogy a zsűri döntését elfogadja, az ellen panaszt nem tesz,
  • kijelenti, hogy képei kiállításra kerülhetnek a pályázatot kiíró szervező által
  • és eredményhirdetés után felkerülhetnek az esemény honlapjára.