palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pénzzel fűthet a győztes! pályázat

MNB pályázatMNB-pályázat közhasznú szervezetek számára.  A Magyar Nemzeti Bank immár harmadik éve ajánlja fel jótékony célra a forgalomban elhasználódott bankjegyek megsemmisítése során keletkező bankjegybriketteket. Magas fűtőértéküknek köszönhetően a tömörített pénzkötegek nagy segítséget jelenthetnek a pályázatot megnyerő szervezetek számára. A jegybank évente 50-70 tonna megrongálódott, elhasználódott bankjegyet von ki a forgalomból. Ezek megsemmisítési eljárása során tömör, téglaalakú brikettek készülnek, melyek a barnaszénéhez hasonló fűtőértékkel rendelkeznek, így a környezetvédelmi és biztonsági előírások betartásával vegyes tüzelésű kazánnal elégethetők. Az immár hagyományosnak nevezhető pályázat célja, hogy lehetőséget adjon a jótékonysági, illetve non-profit társadalmi szervezeteknek és alapítványoknak fűtési költségeik nagymértékű csökkentésére, ugyanis a bankjegybrikettek alkalmazásával kiválthatják az igen költséges fa vagy szén fűtőanyagot.

A Magyar Nemzeti Bank a közhasznú és kiemelkedően közhasznú szervezetek számára pályázatot ír ki ezen bankjegybrikettek térítésmentes, fűtési célú hasznosítására.

A pályázat célja: Kiíró évente 50-70 tonna forgalomból bevont forintbankjegyet semmisít meg. A megsemmisítés során ún. bankjegybrikett keletkezik, amelyet jelen pályázati kiírással térítésmentesen felajánl közhasznú, kiemelkedően közhasznú szervezetek részére. A bankjegybrikett fűtési célra hasznosítható, mivel annak fűtőértéke a barnaszénéhez hasonló. A briketteket a Kiíró térítésmentesen rakodja és szállítja egy – a nyertes pályázó által a pályázatban megjelölt – telephelyre.

A pályázat feltételei: A pályázat keretében támogatást igényelhet a közhasznú, kiemelkedően közhasznú alapítvány, társadalmi szervezet és közalapítvány.

Egy szervezet csak egy pályázatot nyújthat be, az elnyert brikett harmadik személy részére nem adható át.

A pályázat benyújtásának módja, határideje:

A pályázatokat a Kiíró postacímére kell elküldeni: Magyar Nemzeti Bank, 1850 Budapest.

A pályázat személyesen is leadható a Magyar Nemzeti Bank expedícióján, melynek címe:
Budapest, V. ker. Kiss Ernő utca 1.
A pályázatra minden esetben rá kell írni: „briketthasznosítás”.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2010. augusztus 27.

A támogatás időtartama
A pályázat elbírálását követően a győztes szervezettel kötött megállapodás hatálybalépésétől 2011. augusztus 31. napjáig.

További információk

Letölthető dokumentumok:

Pályázati felhívás
Megállapodás