palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Poszt a kirakatban – kirakatverseny pályázat

Az országos kirakatverseny fő célja, hogy az idei POSZT (Pécsi Országos Színházi találkozó) versenydarabjaihoz kapcsolódó látványos kirakatokat és kirakati installációkat készítsenek a versenyzők az utcai kirakatokban.

A Magyar Dekoratőrök és Kirakatrendezők Szövetsége (Dekorszövetség) nyolc éves helyi tapasztalattal és hatodik alkalommal szervezője a versenynek.

Az idei verseny három újdonsággal készül:

  1. Grand Opening: kirakat vernisszázs, azaz az elkészült versenykirakatok ünnepélyes keretek között, zenekar felvonulásával kerülnek leleplezése. Ezért a versenykirakatokat kérjük takarásban elkészíteni. A takarás akkor kerül majd le, amikor a zenekar elhalad az adott kirakat előtt. Ezzel a színes, hangos eseménnyel kívánjuk felhívni a helyiek, ill. a városba érkezők figyelmét a résztvevő üzletekre valamint a POSZT-ra.
  2. Esti világításban is értékelve lesznek a versenykirakatok.
  3. A verseny kirakatrendezői automatikusan részt vesznek „Év kirakatrendezője” címért való versenyben, melyet a Dekorszövetség hirdet meg.

A verseny helyszíne: Pécs, (Pécs belvárosától a Zsolnay-negyedig terjedően).

A verseny témája: A POSZT-hoz (Pécsi Országos Találkozó) kapcsolódva a színházi találkozó verseny-színdarabjainak* és az „Off” programjainak feldolgozása a kirakatban. A kirakat témájához szabadon választható bármelyik a POSZT bemutatói közül, de az adott üzlet termékeinek is szerepelnie kell a kompozícióban.
A versenyre jelentkezők köre: profi vagy amatőr kirakatrendezők, dekoratőrök, díszlettervezők, diákok, alkotóművészek, lakberendezők, stylistok, diákok, üzletek, üzlettulajdonosok és alkalmazottaik (nem teljes a lista).

Nevezési díj: 10.000.- Ft / versenykirakat – melyet a megjelenési felületek szakmai előkészítésére és a versennyel kapcsolatos költségekre fordítunk.

A díj befizetése a regisztrálást követően átutalással történik.

Jelentkezés/regisztrálás: 2017. június 01. éjfélig a dekorkiallitas@gmail.com e-mail címre lehetséges. Az e-mail tárgya: „Nevezés a POSZT a kirakatban versenyre”. A nevezésben az alábbiakat kérjük megadni: név, csapat esetén nevek, lakcím, telefonszám, aktív e-mail cím, foglalkozás és/vagy kapcsolat a témával.

Versenykirakatok készítése: 2017. június 8. 10:00–18:00
Zsűrizés: a zsűri esti és nappali fényben is értékeli a kirakatokat.
A versenykirakatok értékelése és díjátadás: 2017. június 17.
Bontás: 2017. június 18.-tól. Kérjük, a versenykirakatok a POSZT ideje alatt álljanak.

Díjak: Szakmai és közönségdíj. POSZT díja, Dekorszövetség díja, Baranya megyei Iparkamara díja, Pécs város díja. Egyéb díjak: Hétfogás Fogadó Villány, Törley Pezsgőpincészet, vásárlási utalványok, ajándéktárgyak.

A verseny további részleteit a jelentkezés után küldjük el.

Infó vonal: Berzsenyi Márta: 70 775-8817 és Varga László: 30 939-4321 szervezők

További kérdéseikkel forduljanak a kapcsolattartókhoz!

A rendezvény szervezője: A Dekorszövetség.
A verseny és a szervezőjének hivatalos weboldala: www.dekorszovetseg.hu

A verseny hivatalos eseménye a Facebookon: https://www.facebook.com/events/1102096646563387/

A versenykiírás letölthető pdf formátumban:
http://www.dekorszovetseg.hu/DSZ-elemei/2017/POSZT-A-KIRAKATBAN-2017-versenykiras.pdf