palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pszichodiák Alapítvány arculatpályázat

A Pszichodiák Alapítvány arculatpályázatot hirdet a XVIII. Pszinapszis – Budapesti Pszichológiai Napok rendezvényhez alábbiak szerint: a Pszichodiák Alapítvány pályázatot hirdet a XVIII. Pszinapszis – Budapesti Pszichológiai Napok (2014. április) arculatának megtervezésére.

Az alábbi leírás részletesebben itt található meg!

Pályázatot nyújthatnak be: magánszemélyek, magánszemélyek csoportjai, társadalmi szervezetek, alapítványok.

A rendezvény idei témája
A Pszinapszis szakmai programja minden évben más-más témát jár körül.
Az idei főcím: „Láthatatlan álarcok”

A főcím kibontása:
„Elgondolkodtál már azon, mit jelent álarcokat viselni? Talán Te is ismersz olyan embert, aki szerelmet színlel, de már régóta másért dobog a szíve. Esetleg valakit, aki a felszínen tökéletes harmóniában él önmagával és a világgal, miközben mélyen, legbelül kétségbeesett, mert fogalma sincs, hogy merre tart az élete. Ha magunkba nézünk, belátjuk: életünk minden területét áthatják ezek az álarcok. Legyen szó családról, barátokról, szerelemről, szexualitásról vagy munkáról, mindig tudjuk, melyikhez nyúljunk. Talán annyira természetessé vált, hogy velünk vannak, hogy már észre sem vesszük őket…

Csak egy kicsivel kell a felszín alá néznünk, hogy láthassuk a rétegek sokaságát, ami bennünk rejlik. Ha eldobunk egy maszkot, alatta ott rejlik a következő, ha változik a szituáció, úgy váltunk mi is a viselkedésünkkel. Az álarcok, amelyeket viselünk, amelyeket különböző helyzetekben magunkra öltünk, nem csak arra szolgálhatnak, hogy elbújjunk mögéjük, hogy elrejtsük magunkat. Egy álarc magunkra öltésével kifejezhetjük, felerősíthetjük az összetartozás érzését, képviselhetünk egy eszmét. Ezek a maszkok erőssé tehetnek, de ugyanakkor sebezhetővé is.

Az álarcaink olyanok, mint a hópelyhek, és talán ez bennük a leggyönyörűbb: nincsen két egyforma belőlük. Ahogy minden ember másmilyen, úgy adunk hozzá álarcainkhoz egy kicsit magukból, csak annyit, amennyit biztonságosnak érezünk, így formálva az egyes álarcokat önmagukhoz, hogy viselésük ne legyen idegen.
Idén egy pillanatra leengedjük az álarcot. Eljött az ideje: lessünk be mögé, lássuk meg, mit rejtenek a kulisszák, mit rejtünk mi magunk! Talán ennél nehezebb feladat nincs is, mint tiszta tökéletlen valónkban magunkra nézni, úgy hogy nincsen semmi, ami elkendőzze az igazságot. Ki tudja, az is lehet, hogy tetszeni fog, amit találunk.”

A pályázatot a Pszinapszis arculatának megtervezése alkotja

Kérjük, hogy a pályamű elkészítése során végig vegyék figyelembe az alábbi szempontokat:

 • Az arculat elsősorban a primer célcsoporthoz illeszkedjen, ugyanakkor minden korosztály számára befogadható legyen
 • A grafikai munka képezzen egy egységet mind a Pszinapszishoz kapcsolódó terméken és a honlapon egyaránt (lásd lentebb)
 • Legyen meghatározó színvilága
 • Mint a Pszinapszis korábbi honlapjain is látható, minden évben volt egy az adott év témájára jellemző logónk – ezt a hagyományt idén is folytatni kívánjuk.
 • A XVIII. Pszinapszis arculatának részeként kidolgozott Pszinapszis logóhoz az arculatnak illeszkednie szükséges. Ezt mellékeltük a pályázati kiíráshoz.
 • A Pszinapszis grafikai koncepcióját a főcím és a téma határozza meg!

A pályaműnek az alábbi elemeket kell tartalmaznia:

 1. Logó
 2. Honlap
 3. Timeline cover fotó
 4. Plakát
 5. Flyer
 6. Borító
 7. Matrica
 8. Hírlevél
 9. Névjegykártya

A pályaműnek a fent említett 9 területre vonatkozó  tervet kell tartalmaznia. Ezen pontok alapján történik a pályázat nyertesének kiválasztása, akinek a későbbiekben feladata lesz további szóróanyagok és ajándéktárgyak grafikájának megtervezése is, a meglévő design kisebb átalakításával.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a végleges arculat kialakítása az alapítvány munkatársaival történő gyakori személyes konzultációt és utómunkálatok elvégzését kívánhatja meg!

Leadási határidő: a postára adás határideje 2013. november 25-e éjfél. A beérkező pályázatokat folyamatosan bíráljuk el, az elbírálás határideje 2013. november 28-a éjfél.

Bármilyen kérdés esetén forduljon bizalommal kapcsolattartóinkhoz.

Pályázati kapcsolattartók:
Nyúl Boglárka (nyul.boglarka@pszinapszis.hu)
Árva Dorottya (arva.dorottya@pszinapszis.hu)
Csordás Vivien (csordas.vivien@pszinapszis.hu)

A Pszinapszisról a www.pszinapszis.hu-n és a rendezvény Facebook oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Pályázat szinapszis