palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Rejtő Jenő képregény pályázat

bmk pályázatA Budapesti Művelődési Központ pályázatot hirdet. A pályázat témája Rejtő Jenő irodalmi alkotásainak újragondolása, a bennük szereplő, mára kultikussá vált regényhősök megformázása. A témában benyújtható képregény, önálló grafika, karikatúra, esetleg könyvborító terv. Az alkotás témája, valamelyik Rejtő Jenő regény szabadon választott részlete.

Pályázati feltételek

  • Csak magyar nyelvű vagy szöveg nélküli képregénnyel lehet pályázni.
  • A képregények minimális terjedelme 1 (pl. strip), maximális terjedelme 4 oldal.
  • Az alkotásokat, kérjük, szabványos, álló A4-es (210×297 mm) arányra tervezni.
  • Ha ennél nagyobb vagy egyedi méretezésű képpel szeretne valaki pályázni, akkor gondoskodnia szükséges, hogy a munkáját a leadási határidő előtt személyesen eljuttassa a Budapesti Művelődési Központba (XI. ker., Etele út 55.).

Egy pályázó kategóriánként 1 db alkotást nyújthat be.

A pályázatra fekete-fehér, szürkeárnyalatos és színes alkotásokat/munkákat/műveket egyaránt várunk. Az alkotások elkészítésénél technikai megkötés nincs, kézzel és digitális technikával készült alkotásokat egyaránt várunk.

A pályázati anyag:

A közlésre kész képregény-oldalakat (mérete: 2480×3508 pixel) és egyéb munkákat képernyőn jól olvasható méretben, 300 dpi felbontásban a kepregenypalyazat@bmknet.hu e-mail címre kérjük küldeni.

A beadandó munkákat JPG formátumban kérjük csatolni az e-mailhez, akár egyenként (nem beágyazva), akár egyetlen fájlba tömörítve ZIP vagy RAR kiterjesztéssel.

Az anyagot arról az e-mail címről kérjük elküldeni, amelyen a zsűri el tudja érni a pályázót értesítés céljából. (A rosszul megadott vagy nem használatos e-mail címből származó hibákért felelősséget nem vállalunk.)

A tárgymezőben, kérjük, feltüntetni, melyik kategóriában nevezi az alkotást (képregény, önálló grafika, karikatúra, könyvborító terv).

rejtő

Határidők:

  • Beküldési határidő: 2014. október 20.
  • Eredményhirdetés: 2014. október vége

Díjazás:

Az első három helyezett alkotásaiból online és nyomtatott kiadványt készítünk.

Ezen felül a zsűri által kiválasztott, legjobbnak ítélt alkotót 30 000 Ft pénznyereményben részesítjük. A pályaművek szerzői joga az alkotók kizárólagos tulajdonában marad.

Valamennyi résztvevő kijelenti, hogy hozzájárul pályaművének a bmknet.hu honlapon történő közzétételhez.

További információ: Csák Orsolya 371-2782