palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Réka Darida Ösztöndíj Program

Réka Darida Ösztöndíj Program támogatása kiemelkedő tehetségű kézművesek és iparművészek önálló kutatási tevékenységen alapuló alkotói projektjeinek támogatására.

A New York-i székhelyű, az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon tevékenykedő Tulipán Foundation (bejegyzési nevén Réka Darida Foundation) célja, hogy oktatási, művészeti és közösségi programokon keresztül új lehetőségeket teremtsen a tudásátadás területén, támogassa a magyar művészeti, különösen a népművészeti és az abban gyökerező kortárs művészeti kezdeményezéseket, alkotókat és szervezeteket, ezeket bemutassa a szélesebb amerikai közönségnek, valamint programjaival szolgálja az amerikai magyar diaszpórát.

A Tulipán Foundation nyílt pályázati programot hirdet Réka Darida Ösztöndíj Program címmel Kiemelkedő tehetségű kézművesek és iparművészek önálló kutatási tevékenységen alapuló alkotói projektjeinek támogatására.

A program keretei között a Tulipán Foundation egy éven át havi ösztöndíj jellegű támogatásban részesíti a Kárpát-medencei népművészetben vagy a magyar történeti hagyományokban gyökerező népi kézművesség és iparművészet területein tevékenykedő kiemelkedő tehetségű alkotókat, akik Magyarországon vagy a szomszédos országokban végeznek alkotói tevékenységet. A sikeres pályázók a rendszeres havi juttatás mellett az önálló kutatáson alapuló alkotói projekt megvalósításához szükséges dologi kiadások fedezésére egyedi elbírálás során megállapított további pénzügyi támogatásban részesülhetnek.

Pályázatok benyújtásának időszaka: 2023. szeptember 15. 0 óra 1 perc – 2023. október 30., 23 óra 59 perc (közép-európai idő szerint).
Eredményhirdetés: 2023. november 30-ig
A program időszaka: 2024. január 1. – 2024. december 31.
Az ösztöndíj összege: havi bruttó 200 000 HUF.
A projekttámogatás összege: személyenként maximum bruttó 700 000 HUF.
A Tulipán Foundation magyarországi pénzügyi lebonyolítója és adminisztrációs partnere a Kárpátok Alapítvány.
A programmal kapcsolatos további részletek a Pályázati Szabályzatban találhatóak.

Pályázati felület